Ons telefoonnummer is (0252) 210 751

HVV komt naar De Elsgeest (een voorbeschouwing)

Gepost op: donderdag 11 april 2019

Ja, we zijn ze een jaar kwijt geweest, toen ze van de KNVB in de 2e klasse ‘richting Rotterdam’ moesten spelen, maar verder… In de laatste vijf seizoenen hebben we een keer gewonnen (2-3 op De Diepput) en in dat zelfde seizoen een keer verloren (1-2 op De Elsgeest) en daarnaast hebben we vijf keer tegen elkaar gelijkgespeeld. Nou is dat natuurlijk de (HVV-)goden verzoeken, want wij komen in onze statistieken niet veel verder dan de afgelopen jaren en pochen verder over de jaren daarvoor, maar als er één club is die goed is in het bijhouden van hun geschiedenis dan is het wel de vereniging die wij a.s. zondag op bezoek krijgen. Neem op de HVV-website, als voorbeeld, even een kijkje op het wedstrijdverslag van HVV 1 en aan het eind zie je een prachtig voorbeeld van hoe ze daar in het Benoordenhout het heden koesteren ten behoeve van het verleden en andersom.

De laatste jaren is er dus een zeker evenwicht tussen de kemphanen van a.s. zondag. En “kemphanen” is ook gelijk het juiste woord, want wedstrijden tussen HVV en Foreholte zijn zelden saai, zelfs niet bij een 0 – 0-eindstand. Fraai zijn overigens ook niet. Er wordt meestal knalhard gewerkt om de tegenstander figuurlijk (maar toch ook wel letterlijk) er onder te krijgen, om dus meestal na negentig minuten er achter te komen dat het weer niet gelukt is. Bij de laatste editie van Foreholte-HVV dachten we het voor elkaar te hebben, toen de geelzwarte formatie onder leiding van topscoorder/spelmaker Joppe van der Bruggen alsnog langszij kwam. Met de nummer 10 van HVV zijn we gelijk bij de namen die dit seizoen verantwoordelijk zijn voor de doelpunten in het vijandelijke doel. De vijfenveertig goals kennen de volgende daders:

13

Joppe v.d. Bruggen

 

2

Luc Coenraadts

 

1

Nils Burghouwt

9

Jaap Donker

 

2

Max Kranendijk

 

1

Teun Dicke

8

Tommie Steens

 

2

Diederik Janssen

 

1

Felipe Bello

3

Stefan Roos

 

1

Lee Willoughby

 

1

Ernest Janssen

           

1

Eig.doelpunt St.'92

Dit seizoen debuterend keeper in HVV 1, Tim Nagtegaal, heeft z’n draai en basisplaats gevonden, maar moest wel vierendertig keer de gang naar het net maken. Dat geeft een positief doelsaldo van elf en daar kijken wij, met een score van min twee, toch met een zekere afgunst naar.

Reeds in de voorbeschouwing voor de uitwedstrijd was aan de orde dat het elftal van HVV niet bijzonder veel verschilt van de voorgaande jaren, maar dat trainer Wetzel er een bijzonder sterk collectief van heeft weten te maken. Een eenheid die het gehele seizoen al in de top van de 2e klasse C te vinden is. Nee, kampioen worden ze niet meer, maar ze staan samen met RVC’33 bovenaan in de 3e periodestand en doen ook zeker mee voor de, voor de nacompetitie, belangrijke 2e (of 3e) plaats in de eindrangschikking. Het scorend vermogen ligt nadrukkelijk bij de twee spitsen Jaap Donker en Tommie Steens met onmiddellijk in de opstelling daar achter de jonge, maar nu al geroutineerde schaduwspits Joppe van der Bruggen. Verder beschikt HVV over een ijzersterk centraal verdedigingsduo de gebroeders Ernest en Diederik Janssen, die je ook bij aanvallende spelhervattingen niet over het hoofd moet zien.

Kortom, het gaat spannend worden op De Elsgeest, want de Voorhouters zullen geen enkele medewerking geven aan de Haagse ambities. En dus kan het wel eens een hele leuke zondag gaan worden…

Foreholte – HVV, aanvang 14.00 uur

Wedstrijdsponsor bij deze wedstrijd:

- Podium Mobilis

Nou, dan moet het goedkomen!

Tip: Mocht je deelnemen aan ‘de toto van Cees van Kampen’ dan ben je met een 0-0 (rust- en eindstand) kansrijk. Anderzijds ben je natuurlijk wel de enige winnaar als je 6 of 7-1 invult. In dat geval hoef je ook geen ruststand te vermelden.

PS: (vanuit de HVV-geschiedenis) ‘Oudste’ man a.s. zondag op veld 1 van De Elsgeest is HVV-grensrechter Evert Jelgerhuis Swildens. Hij loopt voor de vijfhonderdenvijfde (505!) keer samen met de ploegen en de scheidsrechter van dienst (de heer Essaghir) en dit keer zijn Voorhoutse collega het veld op. Hulde!

Dit nieuwsbericht delen?

Per categorie