Ons telefoonnummer is (0252) 210 751

HMSH komt naar de Elsgeest

Gepost op: donderdag 03 oktober 2019

Ja, dat was wel even een tijdje geleden dat we tegen Houdt Moedig Stand Haag speelden. Makkelijk was het nooit in het verleden. Met name in de uitwedstrijden in Den Haag-Zuid waren de wedstrijdpunten moeilijk te halen. Over het algemeen bivakkeerden de Hagenezen in die jaren een klasse hoger dan ons eigen Foreholte en toen de Voorhouters in 2013 opstegen naar de 2e klasse, wipte HMSH op dat zelfde moment weer eens naar de niet zomaar 1e klasse. Nou, daar ging het niet echt best want twee seizoenen later verdween HMSH uit het zondagvoetbal. Opnieuw twee competities later waren ze echter doodleuk weer terug, maar wel weer beginnen bij ‘de bodem’. Via versterkte promoties zijn ze inmiddels vanuit de 4e klasse nu weer terug in de 2e klasse C.

De ploeg staat dit jaar onder leiding van de van FC Zoetermeer afkomstige trainer Fouzi Mesaoudi. Kijkend naar de samenstelling van de selectie, dan is duidelijk dat HMSH voornamelijk bestaat uit spelers met Turkse roots. Dat is op zich niet zo vreemd, in de multiculturele stad met nog steeds veel verenigingen zien we dat wel vaker.

In de voorbeschouwing kijken we ook altijd even naar het presteren tot nu toe van de a.s. tegenstander. Maar ja… op 31 augustus verloren ze de 1e bekerwedstrijd van Westlandia za. met 0 – 4, daarna verregende de bekerwedstrijd tegen Honselersdijk en vervolgens donderde het in de wedstrijd tegen Deltasport, maar ging het geenszins om een regenbui. Vanaf dat moment zijn beide teams ‘stil gezet’ en is de wedstrijd en alles er omheen ‘under investigation’ bij de KNVB. Een soort VAR, maar dan anders. Deze week werd het speelverbod door de KNVB gelukkig opgeheven, zodat we de (ook) rood-witte formatie, begeleiders, bestuur en supporters kunnen begroeten a.s. zondag op de Elsgeest.

Bij ons eigen Foreholte zit de vaart er ook nog niet in. De mannen van Frank Bloemheuvel kwamen goed uit de start van de competitie met een fraaie overwinning op RKDEO. Maar het niet doorgaan van de uitwedstrijd tegen ASC was gewoon een domper, al was het alleen maar omdat de ploeg het goede presteren direct een vervolg wilde geven. Derhalve werd er onder draconische weersomstandigheden afgelopen dinsdag tegen Warmunda geoefend. Daar bleek dat het met ‘de honger naar de bal’ wel goed zat. En dus kijken we ook uit naar de wedstrijd van a.s. zondag en dus de hernieuwde kennismaking met HMSH. We gaan de ploeg ondersteunen tijdens die tweede thuiswedstrijd van het nog zo prille seizoen. Laten we er met z’n allen een hele leuke zondag van gaan maken…

Foreholte – HMSH, aanvang 14.00 uur

Wedstrijdsponsor van deze wedstrijd:

  • ING

Nou, dan zal het wel goedkomen!

Dit nieuwsbericht delen?