Ons telefoonnummer is (0252) 210 751

Foreholte Veteranen 1 in de Toekomst

Gepost op: zondag 04 november 2018

VE1 op bezoek bij Lucky Ajax (of Happy Ajax of Ajax Classic, wie het weet mag het zeggen ! ) Verslag van de wedstrijd 30 oktober 2018

Ergens in September. Compleet overvallen waren we.
Generaal Joop, onze nieuwe grote leider meldde via de mail dat we het binnenkort wel eens tegen Lucky Ajax op zouden mogen nemen. Iets met Jan de Koning, kerstveiling, goede doel, ander team kon niet etc. etc. bla bla bla. We zouden het nog wel horen. Was dit spam, was Joop zijn account gehackt?
Geen idee maar ondanks het feit dat ons team voor het overgrote deel uit ‘echte’ voetballief-hebbers bestaat en dus Feyenoord supporter is, vonden we een dergelijk bezoekje aan 020 toch wel heel bijzonder. Iedereen wilde meedoen. Ja, ook de geblesseerden plotseling.

In de week van 22 oktober sijpelden er berichten binnen dat door zou gaan. Sterker het zou a.s. dinsdagavond 30 oktober al plaats vinden. Tijd was nog niet bekend, maar het zou wel eens om 19.30 uur kunnen zijn. (Noot van de schrijver: op een moderne manier communiceren met Joop is niet gemakkelijk de laatste tijd. Hij wacht al 10 weken op de reparatie van zijn van rijkswege verstrekte telefoon. Joop weet als enige nog niet dat wanneer je bij defensie werkt je je spullen beter zelf kunt kopen !) .

Op 29 oktober het verlossende mailtje. Het ging dooorrr. Het was echter niet tegen Lucky Ajax, maar tegen Happy Ajax. Dit is gewoon Lucky Ajax aangevuld met wereldberoemde artiesten als daar werden genoemd: een Dries Roelvink, een Ali B of een Frans Duits. Ook Willeke Arberti speelt nog wel een mee werd gezegd, Willy niet meer. Het maakte ons niet uit. Wij waren zo ie zo al in een roes.
Wim was meteen wakker en regelde warempel een hele grote touringcar. Insiders wisten het al: Wim heeft als grote hobby het huren van grote touringcars. Zijn vrouw vindt het best zo. Het allermooiste was nog dat we inmiddels over onze gloednieuwe gesponsorde outfit beschikten. Joost, CEO van “Huize van Wely”, bezoek gerust de mooie website https;//huizevanwely.nl, ze hebben vestigingen in heel Nederland en ver daarbuiten, bovendien hebben ze een mooie webshop, geven leuke workshops en leveren aan particulieren en zakelijke cliënten, heeft onze heel team voorzien van een prachtige outfit inclusief sporttas met werkelijk een minuscuul opschrift in deze trant: Huize van Wely etc.. Die bescheiden Joost dus konden we nu eindelijk eren en bedanken voor zijn super geste. Een mooie elftal foto op een bijzondere plek. Aldus geschiedde na de wedstrijd.

Aflopen dinsdag was het dan zover. Alle spelers met een respectabel aantal supporters en aanhangers meldden zich rond 18.30 uur in de bus. Voor 90 % van ons team de allereerste keer dat ze met een bus naar een tegenstander gingen, althans om zelf te spelen. Onze gemiddelde leeftijd is inmiddels ver boven de 50 en dan dit nog eens meemaken. De sfeer was ronduit uitgelaten. Alleen onze benjamin Bouz was nogal stil ( ! ). Zou ik dan toch…..dacht hij stiekem. Dacht het niet Bouz.

De ontvangst was hartelijk, de kleedkamers erg erg klein voor 22 toch redelijk afgetrainde sportmannen. De tegenstander was er ook al. Het was niet Lucky Ajax zoals we al wisten, maar of het dan Happy Ajax was ?. Op het bordje stonden ze vermeld als Ajax Classic. Nou dat waren ze zeker. Gemiddelde leeftijd 60 + met namen als Arnold Muhren, Leo van Veen en Mike Snoei aangevuld met rapper Yes-R en gastspeler Glen Helder. We speelden lekker binnen in de kwa omvang indrukwekkende opblaashal. Toen onze tegenstander het veld op kwam waren we totaal verbijsterd. Je verwacht het niet maar Ajax had gewoon exact hetzelfde tenue aangetrokken als wij (zie hiervoor “communicatie” ). Gelukkig kwam er een oplossing. We mochten een soort klein groen sinasappel- netje over ons shirt aantrekken. Voetballen met een bikini bovenstukje hadden we ook nog nooit meegemaakt. De meegereisde toeschouwers stonden te genieten.

Over het verloop van de wedstrijd kan ik uiterste kort zijn. 9-0 verloren met een niet te houden uitblinkende Glen Helder die 5 maal doel trof. Als hij niet ….., dan had hij toch meer uit zijn carrière kunnen halen. Wij speelden de 1e en 2e helft met 10 verschillende spelers. Het maakte Ajax helemaal niks uit. Veel lopen doen ze niet, de passing is loeihard en medelijden kennen ze niet. Echt wel mooi. Toch hadden we een paar kansjes, een eretreffer hadden we wel verdiend. De druk bleek toch te groot. Ook en beetje lullig dat een van de spelers van Ajax zo nodig moest melden dat als de Boertjes mee hadden gedaan het ongeveer 30-0 was geweest. Wrijf er het maar in, Amsterdamse opschepper. Na de wedstijd handjes schudden, foto’s maken. De jongelui renden vooral richting Yes-R natuurlijk. Daarna douchen, boven een biertje pakken en lekker napraten.

Tot slot weer terug met de bus. Joost bleek ook nog eens jarig op deze dag, Hij had vele heerlijke versnaperingen bij zich van “Huize van Wely” . Had ik al gemeld dat Joost daarvan de CEO is en onze teamsponsor. “Huize van Wely”, dus. Bezoek gerust de mooie website https://huizevanwely.nl, ze hebben vestigingen in heel Nederland en ver daarbuiten, bovendien hebben ze een mooie webshop, geven leuke workshops en leveren aan particulieren en zakelijke cliënten :)
Samenvattend. Namens het hele team. Alle betrokkenen en regelneven: HEEL ERG BEDANKT !

Groet Co.

P/S: Ik moest van nog Ajax vragen naar de naam van aanvoerder van de 1e helft bij ons. Ze willen hem namelijk graag in hun team opnemen.

 
   

Dit nieuwsbericht delen?