Ons telefoonnummer is (0252) 210 751

FOREHOLTE J17-5 ARDENNE WEEKEND

Gepost op: woensdag 26 juni 2019


Zaterdag 22-6 klokslag 8:00 vertrok de J17-5 vanuit Voorhout naar Mierchamps, een klein plaatsje naast La Roche en Ardenne, juist, in België dus. De bedoeling was om weer een super gezellig seizoen af te sluiten op de manier die het team het beste omschrijft: een mooie mix tussen sportiviteit en gezelligheid. 12 man (3 helaas verhinderd) en 6 vaders voor de begeleiding.

Ter plekke aangekomen bij de herberg was het eerst tijd voor een lunch. Dit was een belangrijke eerste stap want na de lunch wachtte een mountainbike tocht van maar liefst 25km. Alle energie was nodig om de zeer steile paden op te komen maar zeker ook veilig weer omlaag te rijden.
Maar goed, 0 gewonden dus op zich mooie score, alleen waren we een klein groepje kwijt die een ietwat alternatieve route had gevolgd met als gevolg een kleine 10 km extra trappen door de mooie heuvels van de Ardenne :)

Toen uiteindelijk iedereen er weer was, vochtpijl weer beetje op orde en weer fris gedoucht was mocht de bbq aan. Grillmaster Hans zorgde ervoor dat de uitgehongerde roedel het ene na het andere lekkere stukje vlees kreeg aangevuld met salades, brood en fruit, tot zelfs grootste eters echt niks meer op konden. Het grote uitbuiken en het populaire chillen kon beginnen. Bedoeling was op tijd naar bed, maar dat is helaas niet geluk ;)

De volgende ochtend was er natuurlijk ontbijt, en weer stond daar Hans achter het fornuis. Ditmaal gebakken eitjes voor iedereen. Ook moesten we direct lunchpakketten maken voor de lange tocht op het water. Want idd geen Ardenne weekend zonder kajak tocht. Vanuit La Roche gingen we 8 km de Ourthe afzakken in 1 en 2 persoons kajakken. Super lekker weer en water, basis ingrediënten voor een natte maar hilarische tocht! Door de lage waterstand helaas geen spectaculaire stromingen maar wel goed navigeren om niet vast te lopen. En de diepere stukken waren ideaal om de kajak van de ander te enteren of even te zwemmen. Je begrijpt, de geplande 2,5 werd al snel 3,5 uur met inbegrip van de zinkende kajak’s teamleden die de weg kwijt waren, en spontane plonspartijen.

Nadat we door een busje, samen met nog 15 andere als een haring in de ton, weer terug waren gebracht gingen we nadat iedereen droge kleren aan had helaas weer naar huis. Na nog een gezamenlijk diner bij de MC Donalds in Breda werd iedereen weer netjes thuis gedropt. Moe maar voldaan.

Wat een pracht weekend, wat een pracht team, wat een prachtige afsluiting van het seizoen!
Rest nog een speciale dank voor Trend Administratiekantoor voor het sponsoren van alle boodschappen en Bakkerij Tijsterman voor  de heerlijke kandij koeken en de bijdrage voor het brood.

Auteur: Johan Lemmers

Dit nieuwsbericht delen?