• Op een drukbezocht Sportpark De Elsgeest was zondag 8 januari 2023 een hoop te beleven. De jaarlijkse nieuwjaarsreceptie werd een gezellige belevenis. Dit jaar nam Lucky Foreholte het op tegen het team wat samengesteld was door Tjeerd van der Zwaan. De verdediger zwaaide afgelopen jaar af nar vele jaren trouwe dienst in de zondagselectie. De afscheidswedstrijd werd mede door een hattrick van Tjeerd van der Zwaan gewonnen met 6 – 2. 

    Voor deze afscheidswedstrijd troonde Daniel Jänichen zich tot E-sporter van 2023 door het FIFA toernooi te winnen. Daarnaast waren er tal van finalewedstrijden van de ‘Foreholte Cup’ waarin alle seniorenteams het tegen elkaar op nam. De finale werd uiteindelijk gewonnen door Foreholte 6 en uit handen van Henk Suiker werd de wisselbeker uitgereikt.

    Rond 16.45 uur blikte voorzitter Rogier Hoeijmans met de aanwezige terug naar de gebeurtenissen van het afgelopen seizoen wat begon met een lockdown en overging in het jubileum Foreholte 90 jaar. De aanwezige konden genieten van een compilatie van de feestweek en berichtte dat hoofdtrainer Mario Koswal bijna geheel hersteld is wat op applaus van alle aanwezige kon rekenen. Na zijn speech sprak de voorzitter zijn waardering uit voor een tweetal vrijwilligers die hij benoemde tot Lid van Verdienste.

    John Evers: John is al jaren betrokken binnen Foreholte in diverse functies. Is begonnen als vrijwilliger in de scheidsrechterscommissie toen zijn zoon begon te fluiten. Hij begeleidt jonge scheidsrechters en regelt de scheidsrechtersbezetting voor alle wedstrijden ieder weekend. Met dat laatste is hij pas echt tevreden als het helemaal rond is. Daarnaast verricht hij talloze hand en spandiensten binnen de club; het steken van de Foreholte corsowagen, de jaarlijkse Foreholte veiling en loterij. Daarnaast is hij initiatiefnemer geweest van het Foreholte jubileum glas. Blijft naar eigen zeggen nog heel lang vrijwilliger van Foreholte.

    Jan Homan: Jan is ‘oud’ Foreholte één kampioen en al meer dan 30 jaar vrijwilliger. Heeft zijn sporen meer dan verdiend op het voetbaltechnische vlak binnen de club. Heeft zitting gehad in de technische commissie en in het hoofdbestuur. Is van diverse teams trainer en leider geweest, zowel selectie als niet-selectie teams. Is altijd erg betrokken en heeft een heel groot hart en passie voor onze jeugdafdeling en -opleiding. Jan is altijd bereidt om te helpen en te ondersteunen daarin. Foreholte is gewoon zijn cluppie.

    John en Jan ontvingen de bijhorende oorkonde en een warm applaus van de zo’n ruim tweehonderdenvijftig aanwezige. Rogier vroeg of zijn medebestuursleden konden zorgen dat de gehele kantine werd voorzien van een drankje en bracht een proost uit op een gezond en sportief 2023. De DJ en de zanger Martijn Leopardi nam het stokje daarna over en zo ging Foreholte feestend en vol vertrouwen het nieuwe jaar in en nam groots afscheid van Tjeerd van der Zwaan als speler.