• Op deze regenachtige zaterdagochtend moest de JO9-4 aantreden voor de kraker, tegen het altijd lastige FC Lisse JO9-4. Iedereen was er bij en ook onze nieuwe aanwinst Abrahalle!

  Voor de wedstrijd moest eerst een warming-up worden neergezet. Trainer Bas liet de mannen van JO9-4 eerst een paar goede rek- en strekoefeningen doen, waarna ze zich bij een tikspelletje goed warm konden lopen voor de wedstrijd. De teamgeest was hierdoor gelijk goed aanwezig!

  In de openingsfase van de wedstrijd waren beide teams elkaar vooral aan het aftasten en het spel golfde wat op en neer, met hier en daar wat kleine kansen voor beide teams. Het leek tactisch allemaal wel goed te staan en het was zoeken naar een opening. Die opening werd gevonden door FC Lisse 0-1. Foreholte ging gelijk opzoek naar de gelijkmaker en die kwam net voor de eerste onderbreking. Op het middenveld werd de bal afgepakt door Noud en via Mik werd Abrahalle de diepte in gestuurd, oog in oog met de keeper bleef hij ijskoud 1-1. FC Lisse kwam na de gelijkmaker beter in de wedstrijd en ondanks een paar knappe reddingen van Tijn liep FC Lisse uit naar een 1-3 voorsprong voor de rust.

  De tweede helft begonnen we sterk aan de wedstrijd. Er werd goed gecombineerd op het middenveld door Elias en Brayden, terwijl Daan en Tijn het achterin dichthielden. Het was wachten op een doelpunt voor Foreholte. Na een goede uittrap van Mats werd Abrahalle weer voor de keeper gezet 2-3! Foreholte leek wat meer grip te krijgen maar uit het niets kwam er een schot uit de tweede lijn. Vanaf de zijlijn leek de bal naast te gaan, helaas bleek dat niet zo en de bal rolde in het doel 2-4. Daarna werd het ook nog 2-5. Er volgde weer een korte onderbreking. Foreholte wilde zich niet neerleggen bij deze stand en ging opzoek naar doelpunten. Na wat goede kansen voor Dex was het Brayden, die de bal onderschepte en deze aan Mik gaf. Mik begon een solo, wat resulteerde in de 3-5. Na een mislukte uittrap van de keeper kwam de bal nog een keer voor de voeten van Mik die niet aarzelde 4-5! Er volgde nog wat goede kansen voor Dex, maar helaas gingen die er niet in en was de eindstand 4-5.

  Ondanks de regen was het publiek met deze spannende doelpuntrijke wedstrijd de winnaar, dus blijf kijken! En voor de jongens JO9-4, jullie hebben hard gewerkt en de wedstrijd uiteindelijk nog heel spannend gemaakt! Volgende week op naar Ter Leede!

  --

  Ook een wedstrijdverslag op de website? Stuur hem in (met teamfoto) naar media@foreholte.nl!