• ‘’Je kunt en mag dit feest niet missen’’

  4 feb 2024
 • Een brandweerman, een kip, superheld of een pastoor. Je zult ze volgende week allemaal kunnen tegenkomen op sportpark de Elsgeest. Carnavalsvereniging de Bokken plaatst dan namelijk voor de tweede keer op rij een immens grote feesttent op onze parkeerplaats. En ja, naast de verwachte verkeers- en parkeerhinder maken we ons dus ook op voor heel veel gezelligheid, inclusief het rood-witte feest op de zondag. We kijken alvast vooruit met Job van Kesteren, vice-voorzitter van de Bokken.

  Job, carnaval gaat voor onze leden wederom niet stilletjes voorbij. De Bokkentent keert terug! Voor wie het (nog) niet kent: wat is het precies en wat kunnen we verwachten qua feest en gezelligheid?
  ''Ja, dat klopt, vol trots kan ik zeggen dat De Bokken ook dit jaar weer een feesttent laten verrijzen op het parkeerterrein van sportpark Elsgeest. Het weekend van 9 t/m 10 februari staat bol van activiteiten voor jong en oud. Op vrijdag 9 feb hebben we 's middags seniorenmiddag. Iedereen van 55 jaar en ouder kan zich hiervoor opgeven. Een gezellige middag met aansluitend hutspot. Daarna is er ’s avonds een avondvullend optreden tijdens de 'Survival Night' van de Hermes House Band.

  Op zaterdag 10 feb is er eerst het kindercarnaval in de tent, aansluitend begint vanuit de Pr. Bernhardstraat de optocht waarna we weer eindigen voor het Optochtfeest in de tent. ’s Avonds is het thema Fantasy style met een avondvullend optreden van Los Genietos. Kaarten voor de vrijdag en zaterdagavond kun je kopen via www.cvdebokken.nl/ticketshop En dan natuurlijk als klap op de vuurpijl het Rood Wit feest op de zondagmiddag vanaf 15.00 uur.

  Wij kijken natuurlijk vooral uit naar het rood-witte Foreholte feest. Kun je ons daar enthousiast over maken?
  ''Het familiefeest wat voorheen in de kantine werd gehouden, maar dan nog groter en nog gezelliger! De kleuren in de feesttent worden omgetoverd in de clubkleuren van onze vriendenvereniging Foreholte. Met het vertrouwde barpersoneel, gezellige muziek. Als je Foreholte man of vrouw bent, kun en mag je dit feest niet missen. Alle ingrediënten zijn er om wederom een geslaagd Rood-Wit feest te vieren.

  En in welke mate ondervinden bezoekers van het sportpark overlast van het feest, inclusief op- en afbouw?
  ''Helaas zullen de bezoekers van het sportpark hinder ondervinden gedurende de periode van 6 t/m 14 februari. Het grote parkeerterrein is dan helaas niet bereikbaar met de auto. Advies is om op de fiets te komen. Ter plaatse is er een verkeersregelaar aanwezig om bezoekers van het sportpark de juiste aanwijzingen te geven. Verzamelen voor een uitwedstrijd zal dit weekend helaas op een andere plek moeten gebeuren. Zo voorkomen we samen dat er zich onveilige situaties voordoen! Woon je in de buurt van het sportpark, dan kan je hinder ondervinden van geluidsoverlast. We zijn ons hiervan bewust en proberen er zoveel mogelijk rekening mee te houden.