• Technische Zaken | Interne Scouting

 • Plezier in het spel staat voorop. Als vereniging en als trainer en/of begeleider moeten we trachten iedere speler op zijn/haar niveau zo te stimuleren/ motiveren, dat hij/zij een positieve beleving aan de wedstrijd of training overhoudt. Als dit lukt, komen de spelers de volgende keer weer met plezier naar de wedstrijd/ training toe.

  Een aantal jongens speelt in selectieteams. Dit betekent niet dat er in lagere teams geen redelijke spelertjes lopen, die het team kunnen “leiden” naar leuk gespeelde wedstrijden en overwinningen. Deze spelers willen we in kaart brengen en volgen. Mogelijk ook de kans geven om gedurende een bepaalde periode mee te trainen met een selectieteam. Mocht dat goed uitpakken, dan is de volgende vraag of die speler het volgend seizoen in een selectieteam kan en wil gaan voetballen.

  Wie zijn wij?   Seizoen 19/20
  Jos Bel, Jeroen Hoogink, Franck Janichen, Fer van Kampen, David de Kruijk, Eric Tijsen,  en Robert Tulen zijn de mensen die op zaterdag regelmatig langs de lijn staan om de verrichtingen van onze spelers in de niet-selectie teams te observeren.

  Nicolai Bloem, Dick Compier, Jos Meeuwissen en Paul Planjer hebben te kennen gegeven geen tijd meer vrij te kunnen maken in verband met andere activiteiten. Gelukkig zijn daarvoor Jeroen en Eric  in de plaats gekomen. (mochten er mensen die ons willen komen helpen dan zijn zij welkom; U kunt contact opnemen met Jos Bel fjosbel@hotmail.com)

  Wat doen wij?                                                
  Ons doel is om ieder team (M JO8-9-10-11-12-13) tijdens het eerste gedeelte van het seizoen minimaal drie keer te bezoeken en te bekijken hoe het niveau is van de individuele spelers binnen dat team. We starten daarmee aan het begin van het seizoen.

  Aan de leiders en trainers van de teams wordt rond de maand november gevraagd een standaardformulier in te vullen. Op dat formulier kunnen zij hun bevindingen van de spelers van hun team aangeven. Dat formulier wordt vervolgens weer gebruikt door de interne scouting.

  In de maand Maart zijn er Talentendagen. Dan wordt er op twee vrijdagen training gegeven door een selectietrainer van een bepaalde leeftijdsgroep. Voor die trainingen worden spelers uit de niet-selectie teams uitgenodigd om samen met leeftijdgenoten te laten zien wat ze kunnen. In de maand december bepalen we wie de opvallende spelers zijn geweest in het eerste gedeelte van het seizoen. Zij krijgen dan een uitnodiging. Na die twee avonden bespreken de trainers en mensen uit de scoutinggroep samen wie er in aanmerking komen om 2-3 keer mee te trainen met een selectieteam van zijn/haar leeftijdsgroep. Als een speler dan goed mee kan doen, komt hij/zij in aanmerking voor de selectieprocedure voor het volgend seizoen.

  Wat willen wij?
  Eigenlijk willen wij zo snel mogelijk de spelers in kaart hebben om daarna te kunnen zien of er vanuit de lagere teams voor het volgende seizoen spelers mogelijk kunnen doorstromen naar één van de selectieteams.

  Met sportieve groeten,
  Jos Bel