• Zonder vrijwilligers geen vereniging. De vrijwilligers zijn dan ook de zeer waardevolle mensen binnen onze club, die we graag extra aandacht geven! Via deze 2-wekelijkse bijdrage kun je kennis maken met onze helden die op en rondom de Foreholte velden te vinden zijn. Deze week maken we kennis met vrijwilliger, Wijnand Haasnoot.
  Door: Erwin van der Linden

  Hoi Wijnand, fijn om even bij elkaar te zitten in deze bijzondere tijd. Kun je jezelf voorstellen?
  Mijn naam is Wijnand Haasnoot, 49 jaren jong en geboren en getogen in Katwijk, maar dat had je waarschijnlijk al aan mijn naam verwacht. Woon al 14 jaar samen met Karin Witteman, een rasechte Voorhoutse. We hebben 2 kanjers van zonen, Boyd en Devin.  Daarnaast hebben we ook nog onze grote liefde Tiga (een herder) in het gezin. Tiga is een dame van 13 jaar oud en is echt mijn "matti".

  Heb altijd volop in de visserij gewerkt, maar sinds 13 jaar ben ik hoofd conciërge op het Visser 't Hooft / Bonaventura College (VMBO) in Leiden. Die naam verandert overigens eerdaags in Beroepscollege Leystede. Ben daar overigens tevens verantwoordelijk voor de dagroosters.

  Hoe ben je bij onze mooie club Foreholte betrokken geraakt?
  Door mijn zoons Boyd en Devin. Beetje het geijkte verhaal. Jongens wilden gaan voetballen en de vaders gaan als volledig afgestudeerde bondscoaches langs de lijn hun adviezen geven. Zo ook bij mij.

  Beide zoons kunnen ook lekker voetballen, kun je hier iets over vertellen?
  Klopt! Boyd de oudste voetbalt nu in JO12-1 en is van een voorhoede positie op het middenveld terecht gekomen. Hij is linksbenig en heeft volgens "de kenners" een fluwelen linker voet, vergelijkbaar met Richard Witschge.

  Devin de jongste zit in de JO10-1 en is hard op weg om zijn broer te evenaren. Hij is overigens rechtsbenig en is ooit door een Feijenoord scout opgeschreven, daar was ik als vader natuurlijk wel trots op.
  We gaan zo veel mogelijk bij ze kijken, al valt dat soms lastig te combineren met elkaar.

  Dat voetbaltalent, hebben ze dat van jou? Heb jij eigenlijk zelf ook actief gevoetbald, Wijnand?
  Denk het! Ben zelf ooit begonnen bij VV Katwijk in de toenmalige E1 als keeper. Vervolgens door een verhuizing ben ik bij Quick Boys gaan voetballen. Van de D8 als spits naar de D2 in een seizoen. Alle selectieteams doorlopen tot en met de B-junioren. Echter een vervelende blessure gooide roet in het eten en ben toen uiteindelijk gestopt.

  Heb ooit nog samen gevoetbald met Jeffrey Talan, de oudere voetbalkenners onder ons kennen hem nog wel (Heerenveen en 8 interlands).

  Heb overigens ook wat later in de tijd nog bij KRV gespeeld, de derde Katwijkse vereniging. De vierde vereniging in Katwijk, MVKV heb ik nooit bij gespeeld.

  Momenteel speel ik nog 7 tegen 7 bij Foreholte.

  Dan je vrijwilligerswerk bij onze mooie club. Wat heb je allemaal gedaan en wat doe je tegenwoordig?
  Toen Devin bij de muccen ging spelen, ben ik benaderd door Barry Vos. Ben toen begeleiding gaan doen, hartstikke leuk al die hummeltjes. Toen vervolgens ook door Barry de vraag kwam of ik in het jeugdbestuur plaats wilde nemen, moest ik goed nadenken. Met Karin overleg gepleegd en zij zei letterlijk: "Je hebt altijd een mening. En als je die wilt uitdragen, moet je het gewoon doen. En vrijwilligerswerk is altijd goed om te doen".
  En zo zit ik nu, met heel veel plezier, voor het derde jaar in het jeugdbestuur. Dit jaar ben ik leeftijdscoordinator over de JO9 en de JO10.

  Wat houdt dit in, Wijnand?
  Eigenlijk alles wat met het faciliteren van de teams van deze 2 leeftijdsgroepen te maken heeft. Dit betekent de teamindelingen doen, zorgen voor leiders en trainers bij ieder team. Het voorhanden hebben van voldoende trainingsmaterialen. En vraagbaak zijn voor de ouders bij alles en nog wat.

  Daarnaast eens in de zoveel weken draai je een bestuursdienst. Dit betekent het openen van de kantine en de kleedkamers, het klaarmaken van kleine veldjes en al het reilen en zeilen op zo een wedstrijd ochtend. Hierbij krijg je natuurlijk wel enige hulp van andere vrijwilligers.

  Hand- en spandiensten horen er ook bij, zoals bijvoorbeeld het mede organiseren van het jaarlijkse Bert-Vrolijk kerstzaalvoetbal toernooi.

  Dit seizoen heb ik de verantwoordelijkheid over 5 JO9 teams en 5 JO10 teams.
  Vooral de teamindelingen en teambegeleiding is nog wel een dingetje. Maar uiteindelijk lukt het ieder seizoen weer om alles rond te krijgen. Ben ik eigenlijk best wel een beetje trots op!

  Waarin is Foreholte uniek?
  Dat is toch wel het "ons-kent-ons", ondanks de grootte van de club. En ik kan vergelijken met bijvoorbeeld Quick Boys en Katwijk. De familiaire sfeer is daar zoveel anders dan bij Foreholte.

  Heb je nog andere hobby's Wijnand?
  Eigenlijk is reizen mijn grootste hobby. Toen ik jong was ging ik graag al backpackend door de meest uiteenlopende landen. Zo heb ik dit in Mexico gedaan, maar ook in Australië, Nieuw-Zeeland, Costa Rica en zo kan ik nog wel een aantal landen noemen. De vrijheid, de verschillende culturen, de verscheidenheid aan landschappen, de diversiteit aan eten, staan allemaal nog vers op mijn netvlies.

  Met mijn gezin ga ik graag met onze kampeerbus de zon opzoeken. Zo zouden we deze zomer naar Italië gaan. Route en tussenstops helemaal uitgestippeld. Helaas om bekende redenen is het daar niet van gekomen. Hopen dat dit zo snel mogelijk weer kan!

  Bij Foreholte sta ik al helemaal bekend met de kampeerbus. Laatst kwam iemand me tegen bij Foreholte en die zei, "ohhh, je bent er wel! Ik zag je bus niet staan!" Geweldig toch! Was ik een keer op de fiets.

  Wat is je favoriete eten?
  Alle pasta's vind ik erg lekker. En daarnaast alle vissoorten. Gezien mijn achtergrond geen verrassing denk ik zo. We halen soms wel eens een harinkje bij Wim Klok, de plaatselijke visboer. Deze staat dan soms afwachtend te kijken of de jongens ze ook naar binnen laten glijden. Haha, geen probleem, hoor!

  Ook een vraag, met soms verrassende antwoorden. Nog een grote wens op je bucketlist staan?
  Zeker! Met mijn gezin zou ik graag eens Australië of Nieuw-Zeeland willen bezoeken, zodat zij mijn ervaringen toen ik jong was, ook eens met eigen ogen kunnen ervaren. Ik hoop dat het er ooit van komt!

  Dan een van de leukere vragen, heb je een mooie anekdote?
  Aai, die heb ik niet zo 1,2,3 voor handen en vaak moet je er zelf echt bij geweest zijn.

  Maar toen Tiga klein was, hadden we ook een poes in huis. En we hadden een kattenluikje in de achterdeur. Op enig moment liggen we op bed en komt Tiga al piepend naar boven. Wij waren een beetje geschrokken en vroegen ons af wat er gaande was. Komt Tiga met het kattenluikje om haar hoofd al piepend de slaapkamer inlopen! Wat hebben we gelachen achteraf!

  Tenslotte, heb je een lijfspreuk die je met ons allen wilt delen, Wijnand?
  Geen echte lijfspreuk, maar ik zeg geregeld "mañana, mañana......"

  Wil jij net als Wijnand ook je steentje bijdragen aan onze prachtige vereniging? Stuur dan een mailtje naar info@foreholte.nl voor meer informatie over de verschillende commissies en vrijwilligersfuncties!