• Zonder vrijwilligers geen vereniging. De vrijwilligers zijn dan ook de zeer waardevolle mensen binnen onze club, die we graag extra aandacht geven! Via deze 2-wekelijkse bijdrage kun je kennis maken met onze helden die op en rondom de Foreholte velden te vinden zijn. Deze week maken we kennis met vrijwilligerster Ryanne Dijkstra. 
  Door: Erwin van der Linden

  Hoi Ryanne, in deze bijzondere tijd toch een interview via de mail, app en telefoon. Kun je jezelf voorstellen? 
  Mijn naam is Ryanne Dijkstra, 51 jaren jong en geboren in Vinkeveen. Getrouwd met Dick en we zijn de trotse ouders van Ellen en Stijn. Ellen is 15 jaar en volleybalt bij VCS en Stijn is 12 jaar en voetbalt in de JO13-1 selectie. Wij zijn in 2001 in het mooie Voorhout komen wonen en hebben daar voor in veel plaatsen gewoond. Heb zelf een korfbal achtergrond.

  Ben sinds 11 jaar werkzaam bij de Vereniging Nederlandse Gemeenten in de functie van "kwaliteitsmanager". Ik kijk naar de interne bedrijfsvoering en houd de organisaties waar ik kom, als het ware een spiegel voor. "Waar sta je nu als organisatie en waar wil je heen als organisatie".

  Hoe ben je bij onze mooie club Foreholte betrokken geraakt?
  Dat was het moment dat Stijn bij de muccen ging voetballen.

  Dan je vrijwilligerswerk bij onze mooie club. Wat heb je allemaal gedaan en wat doe je tegenwoordig? 
  Ben begonnen als betrokken ouder bij het slotweekend van de JO8 en JO9. Daar ben ik blijkbaar opgevallen, want werd niet veel later door de voorzitter van het jeugdbestuur Frank Dofferhoff gevraagd om het een en ander te doen voor de vereniging. Dit werd vervolgens kleding coördinator binnen het Jeugdbestuur, maar ook heb ik de coördinatie van het Sinterklaasfeest van Caroline Dangerman overgenomen.

  Als we 1 voor 1 je taken de revue laten passeren en beginnen met het slotweekend. Kun je daar iets over vertellen?
  Zeker! Ben begonnen om Jeroen van den Beld te helpen bij deze leuke afsluiting van het seizoen. Dit was 4 jaar geleden voor het eerst. Er ligt nu een heel draaiboek voor deze beide dagen. Ben eindverantwoordelijk voor de organisatie. Het is een mooie samenwerking tussen heel veel betrokken ouders, het jeugdbestuur en studenten van het ROC. Het is genot om de jongste leden te zien genieten en voor ons zelf, zijn met name de uurtjes dat de kinderen op bed liggen een uiterst leuk moment om de ouders te leren kennen.

  Dan de organisatie van het Sinterklaasfeest. 
  Dit doe ik al 3 jaar met heel veel plezier! Uiteindelijk ook hier de genietende "kinderkopjes" te zien, geeft veel voldoening.

  Last but not least, kleding coördinator voor het 1ste en 2de team, de vrouwenteams en de gehele jeugdafdeling. Lijkt mij heel veel werk?
  Ja inderdaad! Doe dit nu ook voor het 3de seizoen. Ben eigenlijk gedurende het hele seizoen bezig met het ruilen van kleding. Kleding die te klein geworden is of kleding dat stuk is. Hier zorg ik voor de juiste vervanging en de leden kunnen dan via "Het Winkeltje" van Deborah en Marijke de vervangen kleding weer ophalen op de zaterdagochtend.

  Aan het eind van het seizoen gaan de vragenlijsten rond met de vraag wie stoppen, wat niet meer past en wat stuk is. Dit dient allemaal gecommuniceerd en ingeleverd en/of vervangen worden. Zo hadden we de afgelopen paar weken ruim 100 tassen van leden die stoppen of naar de senioren overstappen. En 400 mensen die een of meerder kledingstukken willen laten vervangen.

  Daarnaast dienen de nieuwe bestellingen gedaan te worden en facturen verstuurd te worden aan de leden met vermissingen. Vervolgens krijgen we voor het nieuwe seizoen weer het klaar maken van de tassen en het uitgeven van de tassen voor nieuwe leden en de jongste leeftijdsgroepen.

  Alleen is dit natuurlijk onmogelijk allemaal te realiseren. Ik kan gelukkig terugvallen op een vast team van 6 andere vrijwilligers die mij helpen bij de fysieke dingen die moeten gebeuren.

  Zo zijn we door de jaren heen van teamtas, naar persoonlijke tas met tenue gegaan en vervolgens naar persoonlijke tas met tenue en trainingspak. We hebben als club een mooie uitstraling hierdoor en ik ben eigenlijk best wel trots als iedereen er spic en span bijloopt.

  Momenteel heb ik een artikelbestand van om en de nabij 5000 artikelen. Dit zijn allemaal uniek genummerde kledingstukken. Ook de administratie van dit alles vergt veel accuratesse en veel aandacht. Alles wordt momenteel handmatig in een excel bijgehouden bijgehouden. Heel handig zou een app zijn om te gebruiken. 
  Misschien is er nog iemand binnen Foreholte die deze app kan maken of een database kan maken om alles wat gemakkelijker en efficiënter te administreren.

  Je maakt zeker heel wat mee als kleding coördinator?
  Dat maak ik zeker! Ken de geur van alle beschikbare waspoeders uit mijn hoofd!

  En de diversiteit aan hoe leden met de kleding omgaan.  De een levert het vies en vuil in, de ander weer netjes gewassen en weer een ander zelfs gestreken.

  En wat er allemaal bij de ingeleverde kleding nog meer meekomt, van heel veel deodoranten tot onderbroeken in alle soorten en maten, geweldig!

  Dan hebben we altijd de kritische ouders nog, zo noem ik ze. Heeft u geen nieuw shirt? Heeft u geen maatje 134? Die broek zit niet echt lekker, heeft u geen andere? Geregeld komen deze vragen weer naar voren. Ik moet dan het standaard antwoord geven, dat we geen winkel zijn. En er is ook een kostenplaatje voor de club aan verbonden!

  Ben je bij de keuze van de kleding betrokken geweest? 
  Indirect. Het bestuur heeft het bepaald wie de leverancier van de kleding is. We hebben momenteel een kledingcontract met Deventrade (Hummel). En deze laat de kleding maken in China en we kopen deze via LJ sport, onze dealer.

  Maar ik ben wel betrokken geweest bij het bepalen van het model trainingspak.

  Je stopt als kleding coördinator aan het begin van het nieuwe seizoen, klopt dit, Ryanne? 
  Dat is juist! Er gaat teveel tijd inzitten, te samen met mijn gezin en mijn werk. Daarnaast ga ik weer studeren (risicomanagement).

  Jeugdbestuurvoorzitter Frank Dofferhoff: "Ryanne melde zichzelf 4 jaar geleden aan als vrijwilliger. Ze zag aan de zijlijn dat er dingen beter konden en wilde daar graag een bijdrage aan leveren. Als lid van het jeugdbestuur heeft het kritische geluid van Ryanne ervoor gezorgd dat we anders naar dingen gingen kijken: communiceren we wel voldoende met ouders en spelers. Een punt dat nog steeds beter kan, maar waar wel verbetering in is gekomen.

  De meeste tijd heeft Ryanne in de kledingcoördinatie gestoken. Een voor de meeste mensen onzichtbare taak, waarin heel veel tijd gaat zitten. Want hoe zorg je ervoor dat iedereen het juiste kledingpakket krijgt en hoe zorg je ervoor dat dit ook betaalbaar blijft? Zonder Ryanne was ons dit de afgelopen jaren niet gelukt. Ryanne dank je wel! "

  Tevens wil Frank gelijk van de gelegenheid gebruik maken: Na de zomer stopt Ryanne als kledingcoördinator. We zoeken nog een opvolger. Bij interesse graag een mailtje naar info@foreholte.nl

  Dan iets heel anders, Ryanne, wat zijn je hobby's? 
  Yoga en Kinesis/Gyrotonics.  Vind ik erg ontspannend om te doen en houdt mij soepel. Maar ik teken/schilder ook heel graag, al komt daar de laatste tijd weinig van. Met name portretten vind ik erg leuk. Alles ligt voor handen aan materialen en kwasten, je kan het zo gek niet noemen.

  Daarnaast ben ik helemaal gek van bijzonder gekke legpuzzels. Zo heb ik er een van 9000 stukjes, verschillende dubbelzijdige puzzels, alsmede een van Gogh puzzel met zijn karakteristieke penseelstreken. Heb ook laatst een hele zwarte puzzel in handen gehad, echt een leuke uitdaging! Ik word altijd heel rustig als ik met mijn handen door al die puzzelstukjes kan gaan.

  Je fokt ook ras poezen. Kun je er iets over vertellen? 
  We hebben eigenlijk al ons hele leven poezen om ons heen. Zijn een echte poezenfamilie. Begonnen met Jip en Janneke. Toen onze dochter Ellen 12 werd, hebben we een raskat genomen, Indy genaamd, een echte Maine Coon.

  We zijn een cattery gestart om te mogen fokken met dit ras. Indy heeft nu reeds 2 nestjes gehad en binnenkort misschien nog wel een nieuw nestje. Wel leuk om te vertellen, Indy heeft een Instagram pagina met wel 8000 volgers. Leuk toch! Je kunt haar volgen op insta; Mainecoon_Indy 

  Wat zijn je leukste vakanties? 
  Dat is in het verre verleden Zuidoost-Azië bereizen. Maar met de kinderen gaan we nu het liefst naar een leuke camping. Wij zijn echte kampeerders geworden.

  Als we het over lekker eten hebben, wat zeg je dan? 
  We zijn echt liefhebbers van de Hollandse pot. Ongeveer 3 a 4x per week gewoon lekker aardappelen en groente. Maar ook de Italiaanse keuken waarderen wij erg.

  Wat is een mooi aspect van onze vereniging Foreholte? 
  Zelf ben ik helemaal gecharmeerd van de "Vrienden van Foreholte" zo noem ik de groep ouderen die iedere ochtend klusjes doen in en rondom de kantine (of gewoon koffie komen drinken)! Wanneer ik op de club kom en deze club wijze oude mannen van tussen de 60 en 80 jaar verwelkomen me, dan voel ik de verbondenheid van een ieder met onze mooi club. Lekker een bakkie koffie drinken met ze, onthaast een ieder, kan ik je zeggen! Respect voor!

  Tot slotte, heb je een lijfspreuk die je met ons allen wilt delen, Ryanne? 
  "Pluk de dag en geniet van het hier en nu".

  Wil jij net als Ryanne ook je steentje bijdragen aan onze prachtige vereniging? Stuur dan een mailtje naar info@foreholte.nl voor meer informatie over de verschillende commissies en vrijwilligersfuncties!