• Zonder vrijwilligers geen vereniging. Zij zijn dan ook de zeer waardevolle mensen binnen onze club, die we graag extra aandacht geven! Via deze wekelijkse bijdrage kun je kennis maken met onze helden die op en rondom de Foreholte velden te vinden zijn. Deze week maken we kennis met Petra van Kampen en Mariëlle Van Duin-van Der Krogt.
  Door: Erwin van der Linden

  Hoi Petra en Mariëlle, kunnen jullie wat over jezelf vertellen?
  Mijn naam is Petra van Kampen en ben met Cees getrouwd . Wij hebben een dochter, een zoon, een schoonzoon, een schoondochter en 3 geweldige kleinzoons.

  Ik ben Mariëlle van Duin, getrouwd met Hans van Duin. Wij hebben een dochter Romy en een zoon Roy. Romy speelt handbal bij Hv. Foreholte in het 2de team.

  Roy speelt in Foreholte 11 een vriendenteam. Ik werk al jaren met plezier bij de Plus! Sinds 1986 zijn we bij de CV de Bokken gekomen en in 1994 zijn wij prins en prinses geweest, wat een heel mooi jaar was !! Ook onze kinderen hebben zich nu bij De Bokken aangesloten.

  Hoe zijn jullie bij onze mooie club betrokken geraakt?
  Petra is bij Foreholte terecht gekomen toen het Jeugdhonk werd geopend en ze mensen zochten om te helpen. Ze denkt ongeveer 30 jaar geleden.

  Mariëlle weet dat nog goed, dat was toen Hans van Fc. Lisse kwam en bij Foreholte ging spelen in 1986 en het Jeugdhonk werd geopend, ze denkt in 1989. Ze stond op zaterdagochtend met Annelies van Steijn en Gonny van der Berg. Na een aantal jaren ging het jeugdhonk dicht en zijn we overgestapt naar de kantine.

  Maar wat is er veel veranderd! Er is geen jeugdhonk meer en zoveel mooie velden en veel meer jeugd teams dan vroeger.

  Wat voor vrijwilligerswerk doen jullie?
  Wij draaien de bardienst op de zaterdagochtend. Foreholte werkt met vaste koppels/bezetting en draait zo om de 4 a 5 weken een dienst. Naast ons bestaat ons groepje nog uit Sandra, Marlene en Cees. Het is hartstikke gezellig onderling en het mooie is dat je ook veel mensen leert kennen en het altijd gezellig druk is in de kantine. Daarnaast geeft het bezig zijn voor de club ook veel voldoening.

  Petra is tijdens het Jan Schrama toernooi ook nog 3 dagdelen actief op het horeca plein.

  Mariëlle maakt tevens eens in de 6 weken op een maandagavond met een paar andere dames de bar/kantine nog eens extra schoon. Ook helpt ze, net als Petra, bij het Jan Schrama toernooi. In het begin van de jaren op het horeca plein achter een kraam, daarna samen met Yvonne van Werkhoven de kleedkamers bijhouden en toen als gastvrouw. Bij de Bokken zijn zowel Mariëlle als Petra al een aantal jaren actief met de snoep inkopen bezig en het inpakken ervan met een aantal anderen.

  Hoe zien jullie Foreholte over 5 jaar?
  Petra is hier heel duidelijk in. Dat we nog steeds speciaal en uniek zijn, met hopelijk nog steeds de dorpse sfeer!!

  Mariëlle hoopt dat we een mooie club blijven en dat ze er nog lang met veel plezier de bardiensten draait, samen met de nog vele andere vrijwilligers.

  Als besluit. Nog een lijfspreuk?
  "Geniet van het leven!!"

  Wil jij net als Petra en Mariëlle ook je steentje bijdragen aan onze prachtige vereniging door zo af en toe eens een bardienst te draaien? Stuur dan een mailtje naar kantine@foreholte.nl voor meer informatie!