• Zonder vrijwilligers geen vereniging. De vrijwilligers zijn dan ook de zeer waardevolle mensen binnen onze club, die we graag extra aandacht geven! Via deze wekelijkse bijdrage kun je kennis maken met onze helden die op en rondom de Foreholte velden te vinden zijn. Deze week maken we kennis met Nathalie Kramer. 
  Door: Erwin van der Linden

  Hoi Nathalie, in deze bijzondere tijd toch een interview via een whatsapp video call. Een klein beetje gesneden koek, we hebben immers met het jeugdbestuur ook een aantal videocalls gehad. Kun je jezelf voorstellen?
  Mijn naam is Nathalie Kramer, 50 jaar jong en geboren in het Westland en wel in Schipluiden. Overigens in het zelfde huis waarin mijn vader geboren is. Ik ben getrouwd met Robert en we hebben 4 kinderen, te weten Nils (21), Rens (19), Boaz(16) en Pien (14). Boaz voetbalt in de JO-17 selectie en Pien in de MO15-1. Kom zelf uit een gezin met 3 kinderen en heb nog 2 broers. Van oudsher opgevoed met voetbal, Studio Sport op de zondagavond was echt heilig bij ons. We hebben 4 jaren in Johannesburg (Zuid-Afrika gewoond), maar nu alweer een aantal jaren in Voorhout. De kinderen zijn 2-talig opgevoed en aan tafel praten wij zowel Nederlands als Engels.

  Ik werk 4 dagen per week in een klein bedrijf gespecialiseerd in elektrische vloerverwarming. Eigenlijk ben ik heel breed inzetbaar, van het maken van offertes, voorbereiden van beurzen, verrichten van administratie tot het meedenken en plannen van allerlei zaken. Officieel is mijn functie office-manager, maar ik bestempel mezelf meer als manusje-van-alles.

  Hoe ben je bij onze mooie club Foreholte betrokken geraakt?
  Toen wij weer in Nederland gingen wonen, zijn Boaz en Pien lid geworden van SV Wassenaar. Aangezien Wassenaar teams heeft met veel kinderen van internationale gezinnen, zijn ze daar gaan voetballen. Alleen het heen en weer rijden naar de training, op den duur zelfs 4 dagen in de week, brak ons op. We hebben ze toen lid gemaakt van ons mooie Foreholte. En er nooit spijt van gehad!

  Boaz stroomde in de toenmalige D3 junioren-selectie bij Foreholte in. En ik ben toen ook gelijk leider bij dat team geworden. Dat heb ik 2 seizoenen gedaan. Het coachen en training geven ligt mij niet zo, maar alles regelen is op mijn hart geschreven. Maar ik sta ook geregeld met de vlag in mijn handen als assistent scheidsrechter, want de spelregels ken ik zeker en waarom zou je dan niet even helpen!

  Dan je vrijwilligerswerk bij onze mooie club. Wat heb je allemaal gedaan en wat doe je tegenwoordig?
  Eigenlijk al een heel stuk verteld over het leider zijn bij een team. Maar je doelt natuurlijk op het feit dat ik coördinator in het jeugdbestuur ben van de meisjes. Ben 2,5 jaar geleden ingewerkt door Diana Hoogervorst. Eerst een half seizoen samen en sinds 2 jaar doe ik het zelf met heel veel plezier.

  Maar na dit seizoen ga ik overigens stoppen als coördinator. Ik ga een carrière-switch maken binnen het jeugdbestuur, want ik ga Caroline Dangerman opvolgen als secretaris van het jeugdbestuur. Echt heel veel zin in, ook echt iets voor mij!

  Daarnaast doe ik nog hand- en spandiensten voor het Caroline Dangerman toernooi (reporter: tweejaarlijks toernooi op de Elsgeest voor meisjes/vrouwen). Helaas dit jaar afgelast, maar het is niet anders.

  En ook help ik sinds een paar jaar met veel plezier mee met het steken van een kar voor het Bloemencorso. De sfeer is altijd zo goed bij het steken en het geeft ook echt een “samen”-gevoel.

  De hele opkomst van het meisjes voetbal heb jij van dichtbij meegemaakt. Kun je er iets over vertellen?
  Ja, dat klopt. In de tijd dat ik als coördinator begon, was de opkomst al reeds een paar jaar gaande. Er zat een enorme boost in het aantal meisjes dat lid werd. Ook in die tijd waren de Oranje Leeuwinnen zich ontzettend aan het ontwikkelen. Mede door het iets minder presteren van het (heren) Nederlands Elftal kwam de focus in voetbalminnend Nederland al heel snel op de meisjes/dames te liggen. Door de geweldige prestaties daarna van de Oranje Leeuwinnen werd de toename van het aantal meisjes-leden nog groter in heel het land en zo ook bij Foreholte.

  Welke muziek spreekt jou echt aan?
  Ik luister eigenlijk naar van alles. Ik ben opgegroeid in de jaren ’80 dus voor die muziek heb ik wel een zwak, maar ik ben bijvoorbeeld ook naar een aantal concerten van de Rolling Stones geweest. Geweldig! Nu we in deze tijd thuis werken. staat de radio de hele dag aan en wissel ik af tussen Radio 10 en Radio 538.

  Heb je nog andere hobby’s naast het voorgaande?
  Heel Holland bakt en ik dus ook. Ik bak graag overheerlijke taarten en gezien de reacties niet onverdienstelijk, haha!

  Ook puzzel ik graag. En dan van alles en nog wat. Kruiswoordraadsels, legpuzzels,  sudoku, etc etc. Maar met name het liefst puzzels met getallen erin.

  Wat staat er nog op je bucket list, Nathalie?
  Spontaan zeg ik Amerika zien! En dan denk ik aan de Grand Canyon National Park of naar New York of familie bezoeken in Californië of wat niet meer. Ik ben best wel bereisd, maar daar zijn wij nog nooit geweest. We hebben door onze Zuid-Afrika periode ook best wel veel vrienden in diverse landen. En ook hun bezoeken zouden wij erg waarderen.

  Ook een vraag, met soms verrassende antwoorden. Wat is je lievelingseten?
  Ook qua eten ben ik weer een veelvraat; ik vind alles namenlijk lekker. Weet je wat ik eigenlijk het lekkerste vind? Als er voor me gekookt wordt en ik niet hoef te bedenken wat we gaan eten!

  Dan een van de leukere vragen, heb je een mooie anekdote?
  Zoals reeds verteld hebben we in Johannesburg gewoond. Op een goede dag kwamen mijn kinderen onze slaapkamer binnen met een grote Tupperware-bak. En op enig moment gaat de deksel eraf en zien we toch een redelijke grote slang met zijn kop eruit komen. Dat is echt schrikken en zeker als je net wakker wordt!

  In Nederland zijn we dit zeker niet gewend, maar in Zuid-Afrika is het min of meer gewoongoed. Uiteindelijk hebben onze kleine Freek Vonkjes de slang maar in een park teruggezet. Bij het nazoeken, bleek het geen gevaarlijke slang, maar wij waren weer een ervaring rijker!

  Wat is het mooie aan Ons Foreholte?
  Wij hebben als vergelijkingsmateriaal SV Wassenaar, een relatief kleine vereniging met veel nationaliteiten. Als je dan Foreholte ervaart, dan is dat echt een wereld van verschil, zonder afbreuk te doen aan SV Wassenaar.

  Zoveel vrijwilligers en alles best wel goed geregeld. En ik weet wel, dat moet toch allemaal georganiseerd worden. Achter de schermen is er zoveel bedrijvigheid en inzet en dat ziet menigeen niet. Maar ik ben daar echt trots op en het is ook echt mijn club geworden.

  En voorgaande allemaal om uiteindelijk voetbal mogelijk te maken. Het is toch fantastisch om de jeugd samen te zien trainen en wedstrijden te mogen beleven. Ik hoop echt weer dat we dit snel gaan zien. De trainingen zijn inmiddels alweer afgelopen week begonnen en de jeugd was er ook echt weer aan toe. De reacties zijn alleen maar positief.

  Dan zie ik afgelopen week de mooiste protocollen voor het hervatten van de trainingen en ik weet dat jij er een aantal geschreven hebt. Was dit een lastig klusje?
  Nee hoor dat viel wel mee. Al heel veel ervaring opgedaan met het schrijven van procedures in mijn huidige werk en in het verleden bij andere werkgevers. Uiteindelijk is het kort, bondig en duidelijk formuleren het geheim van de smid. Dat samen met een goed leesbare en mooie lay-out en het resultaat mag er zijn.

  Tenslotte, heb je een lijfspreuk die je met ons allen wilt delen, Nathalie?
  Om heel eerlijk te zijn heb ik even moeten nadenken. Ik ben van oorsprong altijd heel positief en optimistisch ingesteld. Wat is er dan niet mooier dan de volgende lijfspreuk.

  "Ieder nadeel heeft zijn voordeel!".

   Wil jij net als Nathalie ook je steentje bijdragen aan onze prachtige vereniging? Stuur dan een mailtje naar info@foreholte.nl voor meer informatie over de verschillende commissies en vrijwilligersfuncties!