• Zonder vrijwilligers geen vereniging. Ze zijn dan ook de zeer waardevolle mensen binnen onze club, die we graag extra aandacht geven! Via deze wekelijkse bijdrage kun je kennis maken met onze helden die op en rondom de Foreholte velden te vinden zijn. Deze week maken we kennis met Jan-Erik van Kampen.
  Door: Erwin van der Linden

  Hoi Jan-Erik, kun je jezelf voorstellen?
  Mijn naam is Jan-Erik van Kampen, 52 jaar en getrouwd met Suzanne. We hebben een zoon, Stan van 20 jaar. Stan voetbalt in een echt vriendenteam, te weten Foreholte 14. Oorspronkelijk kom ik uit de Zilk en mijn link met Voorhout begon in de tijd dat ik dagelijks heen en weer fietste, in weer en wind,  naar de KTS. Na het afronden van de KTS en na diverse cursussen, ben ik ooit in het verre verleden begonnen als banketbakker.

  Heden ten dagen ben ik werkzaam als levensmiddelen-technoloog. In de praktijk betekent dit het verbeteren van bakkerij producten en processen.

  Ben, evenals onze koning Willem-Alexander, op 27 april jarig en vier dus mijn verjaardag de laatste jaren met heel veel plezier en veel vrienden op Sportparkpop.

  Hoe ben je bij onze mooie club betrokken geraakt? 
  Onze zoon Stan ging in de muccen bij Foreholte spelen, geweldig was dit!

  Alle teams met shirts van internationale topteams, wat een genot om al die kleintjes hun eerste stappen op het voetbalveld te zien maken.

  Op enig moment, op een verjaardag vroeg Gert-Jan Pols, of het iets voor mij zou zijn om in het jeugdbestuur van Foreholte aan te schuiven? En zo geschiedde het, ik werd de opvolger van Jan van Egmond als E-coördinator. Dit heb ik uiteindelijk 3 jaar gedaan en ben vervolgens doorgestroomd als D-coördinator en dat ook weer 3 jaar.

  Als E-coördinator ben ik betrokken geraakt bij het F-slotweekend, samen met Frank Dofferhoff, hebben wij de organisatie van TonTetteroo en Theo van Werkhoven toen overgenomen.

  Wat voor vrijwilligerswerk doe je? 
  Eigenlijk heb ik al heel veel verteld, maar sinds 2012 ben ik verantwoordelijk voor de toernooien bij de jeugd. Alle teams tot en met de O16 schrijf ik in voor een verplicht toernooi ergens in in het land.

  Daarnaast organiseer ik, samen met Caroline Dangerman, Theo Otten, Diana Hogervorst en Nathalie Kramer het Caroline Dangerman Meiden toernooi op onze velden. Dit jaar wordt het toernooi gespeeld op zaterdag 20 juni.

  Tevens ben ik eindverantwoordelijk voor het steeds meer aanzien verkrijgende, Edwin van de Sar toernooi. Op zondag 29 maart a.s. organiseren we alweer de 14de editie op de Elsgeest. Dit toernooi is echt een visitekaartje van Foreholte.

  Het toernooi is opgestart en op de kaart gezet door Gert Bol en Bert Vrolijk en daar zijn we ze nog steeds dankbaar voor.

  Sinds verleden jaar zijn we naar 8 versus 8 gegaan op een half veld en dat maakt het nog mooier. Het aantal balcontacten per speler wordt vergroot en dat is alleen maar goed voor de ontwikkeling van deze spelers. Daarnaast zien de aanwezige toeschouwers ook veel meer acties voor de doelen en dat komt de sfeer op de die dag ook weer ten goede.

  Mooie is ook dat het aantal betaald voetbalclubs dat deelneemt, groeiende is. Zo zijn dit jaar Ajax, Emmen, Utrecht, ADO, Mechelen en Sparta vertegenwoordigd. Dit is toch wel een heel mooi compliment voor ons als organisatie.

  Om dan maar gelijk van de gelegenheid gebruik te maken. Wij als organisatie zijn nog op zoek naar gastgezinnen om de spelers van KV Mechelen te laten overnachten voor een nachtje. Diner en ontbijt worden door Foreholte geregeld, dus echt alleen voor een overnachting van de zaterdag op de zondag.

  Nog andere verzoeken? 
  Jazeker!  Ben op zoek naar vrijwilligers, die ons kunnen helpen bij bovenstaande genoemde toernooien. Alles komt en gaat niet vanzelf! Zo hebben wij onder andere parkeerhulpen nodig, evenals podiumbouwers, maar ook vrijwilligers voor gewoon hand- en spandiensten.

  Dus, wil je je dienstbaar maken met een paar uur helpen, schroom niet en reageer. Het mail adres staat onderaan dit interview.

  Wat ik nog mis Jan-Erik, zijn je scheidsrechters activiteiten! 
  Klopt, ben ook nog club-scheidsrechter zoals dat heet. Fluit sinds jaar en dag de jeugd (alle leeftijd categorieën) op de zaterdag. Het geeft mij zoveel voldoening om dit te doen. En raad het ook echt anderen aan!

  Heb je nog een lijfspreuk, Jan-Erik? 
  Zekers, "Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg!"

  Wil jij net als Jan-Erik ook je steentje bijdragen aan onze prachtige vereniging? Stuur dan een mailtje naar toernooien@foreholte.nl voor meer informatie over de hand-en-spandiensten die je zou kunnen vervullen!