• Zonder vrijwilligers geen vereniging. De vrijwilligers zijn dan ook de zeer waardevolle mensen binnen onze club, die we graag extra aandacht geven! Via deze 2-wekelijkse bijdrage kun je kennis maken met onze helden die op en rondom de Foreholte velden te vinden zijn. Deze week maken we kennis met vrijwilliger in hart en nieren, Erik Tijsen.
  Door: Erwin van der Linden

  Hoi Erik, in deze bijzondere tijd toch een interview via de mail, app en telefoon. Kun je jezelf voorstellen?
  Mijn naam is Erik Tijsen, 48 jaren jong en geboren in het naastgelegen Rijnsburg. Getrouwd met Brenda en we zijn de trotse ouders van onze 2 kanjers, Jesse en Bryan. Ook Brenda komt van oorsprong uit Rijnsburg, maar we wonen alweer een dikke 23 jaar in het mooie Voorhout. Daarnaast hebben we ook nog onze grote liefde Bincky in ons gezin. Bincky is overigens een zwarte cocker spaniel en is 6 jaar oud.

  Vanaf mijn 19de tot aan mijn 45ste ben ik vrachtwagenchauffeur geweest in de bloemenhandel. Ik reed voornamelijk op Duitsland en bevoorrade daar de windels en de supermarkten. Sinds een paar jaar ben ik van de wagen gestapt en ben ik bij een bloemenbedrijf werkzaam als kwaliteitscontroleur en doe ik logistieke werkzaamheden met nadruk op de verdeling van de producten, na inkoop richting onze afnemers. Je bent toch even meer thuis en als je ouder wordt, waardeer je dat toch iets meer. 

  Hoe ben je bij onze mooie club Foreholte betrokken geraakt?
  Door mijn zoons Jesse en Bryan. Beetje het geijkte verhaal. Jongens wilden gaan voetballen en de vaders gaan als volledig afgestudeerde bondscoaches langs de lijn hun adviezen geven. Zo ook bij mij. Jesse begon in de F5 pupillen en ik weet nog goed dat ik toen de begeleiding van dit team, samen met Mark de Ridder deed. Heb het team van Jesse 2 jaar gedaan en heb eigenlijk toen even een tussenjaar gehad. In dat jaar erop werd ik teamleider bij Kevin Compier en heb sindsdien het teamleiderschap niet meer losgelaten. 

  Je beide zoons kunnen ook lekker voetballen, kun je hier iets over vertellen?
  Klopt! Jesse heeft eigenlijk alle jeugdselectie teams doorlopen en is uiteindelijk bij de zondagselectie aangesloten. Hij was met een goede reeks wedstrijden (4 a 5 wedstrijden) in ons vlaggenschip bezig totdat het bekende virus alles stil legde. Bryan heeft zich de laatste jaren ook flink doorontwikkeld en is afwisselend een vaste kracht geworden in een 1ste of 2de jeugdteam van zijn leeftijdsgroep.

  Dat voetbaltalent, hebben ze dat van jou? Heb jij eigenlijk zelf ook actief gevoetbald, Erik?
  Jazeker heb ik dat en niet zonder verdiensten, haha! Ik heb het zelfs tot het 2de team van Rijnsburg weten te brengen, voordat ik uiteindelijk een paar uitstapjes heb gemaakt naar andere verenigingen.

  Zo heb ik ook nog gespeeld bij het voor velen onbekende Flamingos. En ook wel leuk om te vertellen, ik heb samen met onze oud-voorzitter Jan Regeer gespeeld in een team bij RVC te Rijswijk. Of Jan mij de fijnste kneepjes van het voetbal heeft geleerd of ik hem, laat ik maar even in het midden!

  Uiteindelijk heb ik nog een aantal jaren in een vriendenteam bij Rijnsburg gespeeld.

  Ben overigens zelf 1 keer kampioen geweest in mijn carrière. Dit was bij Rijnsburg in de B1-junioren. Wat een mooie ervaring en wat een feest in de totaal afgehuurde Champ in Noordwijk.

  Dan je vrijwilligerswerk bij onze mooie club. Wat heb je allemaal gedaan en wat doe je tegenwoordig?
  Afgelopen seizoen heb ik Jos Bel mede geholpen met Interne Scouting binnen Foreholte. Inmiddels is deze groep uitgegroeid tot een selecte groep van 7-8 personen. We bekijken iedere zaterdagmorgen een aantal niet-selectie teams en beoordelen of er nog talenten rondlopen, die het niveau aankunnen van een selectieteam binnen Foreholte.

  Daarnaast ben ik zoals gezegd al heel wat jaren teamleider geweest bij heel veel teams.
  (Uw reporter: meer dan 10 jaar! )

  Ik hoor je net zeggen interne scouting. Wat houdt dit in, Erik?
  Wij zijn zoals reeds verteld met 7-8 Foreholte vrijwilligers. Allemaal met heel veel voetbalervaring, die allemaal in de beginfase van een seizoen naar een aantal teams gaan kijken om de prestaties/vorderingen van alle spelers te beoordelen. We proberen alle teams tot en met JO13 minimaal 3 keer te bekijken. In december gaan we kijken wie we gaan uitnodigen voor de Talentendagen in maart. We beoordelen op basis van een SMIT-formulier, te weten Snelheid, Mentaliteit, Inzicht en Techniek.

  Indien er tijdens de Talentendagen spelers opvallen, dan worden zij uitgenodigd voor het aansluiten bij selectietrainingen van hun leeftijdsgroep. En dan kan het zomaar zo zijn dat ze voor aankomende seizoen in de selectie worden opgenomen. 

  Als we de jaren eens analyseren heb je best wel bij een aantal Foreholte grootheden meegeholpen in de technische leiding. Kun je iets meer vertellen hierover?
  Zoals reeds verteld met Kevin Compier. Daarnaast met Dave Bekker een aantal seizoenen gewerkt. We begonnen in de D1-junioren en hebben dat 3 seizoenen gedaan. Vervolgens samen de C2-junioren en zeker leuk om te vertellen is het feit dat we kampioen bij VVSB werden dat seizoen. Gelijktijdige werd de C1-junioren onder leiding van Rob van de Plaat kampioen bij Scheveningen. Een unieke situatie! Vervolgens hebben we ook samen de B2-junioren gedaan. Met Dave kon ik lezen en schrijven, we voelden elkaar zo goed aan.

  Quote - Dave Bekker (Trainer/coach Foreholte jeugd) - 
  “Bij elkaar gebracht door Kevin Compier, heb ik Erik leren kennen in het seizoen 2010-2011, waar we met zijn 3en het technisch hart vormden van de D1. Het was gelijk Laurel en Hardy, Bassie en Adriaan, Arie en Sylvester, Will Smith and Martin Lawrence, soms Kevin tot wanhoop drijvende als hij weer eens super serieus was en wij het voor de jongens wat luchtiger wilden maken. Het ging immers in onze ogen om de balans te vinden tussen presteren en plezier hebben. Nadat seizoen stonden wij samen er alleen voor. Kevin bleef achter en wij twee pakten de C2 op en een kampioenschap was de bekroning.

  Er volgde daarna, nog tot vorig seizoen, de D1, B2 en B1; de ene keer als hoofdtrainers, de andere keer als assistenten en zonder anderen tekort te doen altijd weer die 2 eenheid.

  Als ik Erik moet omschrijven in al die jaren, dan kom ik superlatieven tekort. Het is gewoon een prachtmens: onzelfzuchtig, goudeerlijk, heeft een hekel aan onrecht en staat als altijd voor je klaar. Bad Boys for life !”

  Daarnaast heb ik ook met Ian Haeck samengewerkt. Ook die samenwerking verliep erg goed. Ian kan zo goed met de spelers omgaan. 

  Quote - Ian Haeck ( huidige TC Foreholte jeugd ) -
  “Uitspraak die Erik Tijsen kenmerkt is de titel van het nummer, jouw bil is een krokkobil….”
  Voor een mooie toelichting van Ian Heack himself, ga naar https://www.youtube.com/watch?v=F6IiPryS1SM&feature=share

  Heb je nog andere hobby's, Erik?
  Van mijn vader heb ik de liefde voor het vissen meegekregen. Geregeld ga ik dan ook langs de waterkant met mijn hengeltje zitten. Rustgevend dat is het zeker en zo af en toe een keer beet hebben en hem binnen proberen te halen. Zo naar mijn zin dan! 

  Niemand kan het weten, maar zullen we gewoon begin september weer bij Foreholte competitiewedstrijden spelen?
  Zeg nooit nooit. Laten we hopen dat dit weer kan dan. En ik heb inmiddels gelezen dat de competitie ook gewoon medio september voor amateurs weer begint.

  Ben wel van mening dat het jammer is dat de eredivisie abrupt gestopt is. Net als de bij ons omringende landen zou het uitspelen zonder publiek tot de mogelijkheden hebben gehoord. 

  Ook een vraag, met soms verrassende antwoorden. Nog een grote wens op je bucketlist staan?
  Zeker! Ik zou heel graag eens met mijn gezin gaan snorkelen op curacao. De immense helderheid van het water en de prachtige gekleurde vissen lijken mij een nooit te vergeten ervaring. Tesamen met het mooie weer, zou dit een top vakantie zijn.

  Dan een van de leukere vragen, heb je een mooie anekdote?
  We zijn ooit met de B2-junioren naar een toernooi geweest in Brabant. En als je op de zaterdag goed presteerde, kon je de zondagmiddag de finale wedstrijden spelen. Je raadt het al! Wij moesten zondagochtend om 8.15 de eerste wedstrijd spelen! En na een nachtje spoken en doortrekken, valt dat niet mee. De spelers hebben de eerste 5 minuten van die wedstrijd gewoon op het veld gezeten en hilarisch genoeg, de tegenstander keek alleen maar suf toe. Uitslag van die wedstrijd weet niemand meer!

  Overigens op dat zelfde toernooi stonden we op een gegeven moment met 14 spelers in ons team tegen een Belgisch team te spelen. Niemand heeft dit ooit doorgehad, geweldig toch!

  Tot slotte, heb je een lijfspreuk die je met ons allen wilt delen, Erik?
  Eigenlijk twee, mag dat ook? Allereerst als er ooit iets kapot gaat of niet lekker loopt, "komt wel goed skatje!”. En de andere is gewoon mooi, "een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd".

  Wil jij net als Erik ook je steentje bijdragen aan onze prachtige vereniging? Stuur dan een mailtje naar info@foreholte.nl voor meer informatie over de verschillende commissies en vrijwilligersfuncties!