• Zonder vrijwilligers geen vereniging, maar ook heden ten dagen zonder sponsors geen vereniging. Zij zijn dan ook de zeer waardevolle mensen binnen onze club, die we graag extra aandacht geven! Via deze wekelijkse bijdrage kun je kennis maken met onze helden die op en rondom de Foreholte velden te vinden zijn. Deze week maken we kennis met ex-eerste elftal speler, thans spelend in Foreholte 4 en sponsor Dennie Luigies.

  Door: Erwin van der Linden

  Hoi Dennie, in deze bijzondere tijd toch een interview via een whatsapp video call. Kun je iets over jezelf vertellen?
  Mijn naam is Dennie Luigies en ik ben 30 jaren jong, verliefd en verloofd met Nikki Hendriks. We hebben samen onze grote liefde Simba, een 7 jaar oude Golden Retriever. Simba is overigens de broer van Saar (Rob & Deborah Schrama) en de broer van Kees (familie Matthijs Guijt).

  We waren voornemens om deze zomer te gaan trouwen, echter door een bekend virus moeten we onze bijzondere dag helaas uitstellen. Sinds mijn 13de woon ik ons mooie Voorhout, na eerst in Leiderdorp, Duitsland en Zoetermeer gewoond te hebben. 

  Kortstondig de KTS bezocht in verband met de leerplicht. Een half jaartje de ROC opleiding gedaan en vanaf mijn 18de jaar exploiteer ik samen met mijn zus Stefanie, het welbekende café Luigi’s. 

  Hoe ben je bij onze mooie club betrokken geraakt?
  Voetbal is echt mijn lust en leven. Toen ik in Zoetermeer woonde, voetbalde ik in de D1 junioren (3de divisie) bij DWO. Na een jaar geen voetbal en direct na het verhuizen naar Voorhout, heb ik mij aangemeld bij Foreholte. Dacht het wel even te maken aangezien Foreholte toen lager speelde. Weet het nog heel goed. Kwam in een team bij Michel Krop en wat voor een team! Gelijk de eerste wedstrijd zal ik echt nooit vergeten. Ik stond de eerste helft reserve en Tom Bleijswijk scoorde reeds 3x in de eerste helft. Na de rust mocht ik mijn kunsten vertonen. Echter na een goede 20 minuten moest ik mij al helaas laten wisselen, totaal uitgeput, echt een ander niveau dan ik mij had voorgesteld!

  Na het doorlopen van de diverse junioren selectieteams, aangesloten bij senioren-selectie en daar niet geheel onverdienstelijk al zeg ik hetzelf.

  Dennie, jouw naam wordt door heel veel Voorhouters direct gelinkt aan je optredens in het eerste team van Foreholte en aan een bijzondere lichting. Kun je er iets over vertellen?
  Dat wil ik graag. Vanaf het moment dat ik bij Foreholte aansloot, kwam ik terecht in een spelersgroep met namen als Tom Bleiswijk, Kevin Compier, Mink Schinkelshoek, Tjeerd van der Zwaan en noem ze maar op. Prima vriendengroepje en stuk voor stuk allemaal echte voetbaldieren! De trainingen gingen op het scherpst van de snede onder leiding van de toenmalige trainer Kees Zethof. Buiten het veld en de trainingen om waren we ook echt vrienden. En uiteindelijk zijn we met grotendeels deze lichting kampioen geworden in 2013 en naar de 2de klasse gepromoveerd. Die wedstrijd daarop zijn we met de platte kar naar Teijlingen gegaan, wat een feest! We stonden weer snel met beide benen op de grond, want we kregen echt op onze kloten van Teijlingen die dag.

  Quote - Kees Zethof (ex-trainer Foreholte 1) -

  “Dennie was een prima voetballer om in je team te hebben. Overijverig en een aanjager op de trainingen, met een prima mentaliteit en inzet. Kreeg van mij al snel de bijnaam, stoeprandje. Is altijd een aanspeelpunt in de voorhoede en vervult zijn rol als tikker met volle overgave. Pikt geregeld ook zijn doelpunten mee, vaak ook beslissend. Staat nooit stil in het veld en is een uitstekende gozer buiten de lijnen in de dagelijkse omgang.”

  Nog een ander mooi moment wat direct bij je opkomt?
  Dat is ongetwijfeld de promotiewedstrijd voor naar de eerste klasse tegen DHC. In de 90ste minuut van die bewuste wedstrijd kop ik op een loepzuivere voorzet van Tom Bleijswijk de winnende treffer hard achter de keeper van DHC in de touwen. Tom staat direct naar de cornervlag te wijzen en ik loop dus in extase al juichend naar de cornervlag om tijd te rekken had ik het idee. Echter ik zie aan de gezichten van mijn medespelers ongeloof en je raadt het al, uiteindelijk afgekeurd wegens buitenspel. Zo jammer!

  Uiteindelijk ben je gestopt met selectievoetbal en speel je nu in Foreholte 4.
  Met de vele uren die ik maakte in het cafe was uiteindelijk het trainen en het spelen van wedstrijden niet meer te combineren. Vaak lag ik ‘s morgens vroeg pas op bed en moest ik daarna topfit aan de bak. Heb toen de beslissing genomen om te stoppen met selectievoetbal. Ik speel nu met veel ex-selectiespelers en veel van mijn vrienden met heel veel spelvreugde in Foreholte 4.

  Even van de voetbal naar je ondernemerschap. Je hebt met heel veel inzet en energie je huidige cafe opgebouwd en nu slaat corona toe. Wat een drama zal dit zijn voor je?
  Dat is inderdaad een drama en ook gezien alle verboden en richtlijnen zie ik daar ook niet zo snel verandering in komen. Gelukkig is er vanaf 1 juni a.s. een klein lichtpuntje aan de horizon. Echter de 1,5 meter maatregel en iedereen zittend, maakt het zeer lastig voor ons. Daarom gaan we in ieder geval het concept van cafe Luigi’s veranderen naar Luigi’s burger en bierbar. Ik hoop dat dit succesvol gaat worden. Maar nog meer hoop ik natuurlijk dat we zo snel mogelijk van dat rot virus af zijn!

  Ook wel leuk om te vertellen. Daarnaast ben ik ook samen met Michael Schrama bezig om van het oude Kruidvat een pool en burgerbar te maken, als alle vergunningen rond komen.

  De hele corona crises maakt je ook inventief met nieuwe ideeën. Kun je iets over jullie succesverhaal “Koning Bingo” vertellen?
  Samen met Tjeerd van der Zwaan zijn we op een gegeven moment gaan brainstormen, wat kunnen we doen, nu het cafe verplicht gesloten is. En van een pubquiz kwamen we al snel met het idee om een online versie van de bingo te organiseren. Tjeerd heeft alles met zijn kennis over hosting en websites zoals het nu draait voor elkaar gekregen. En de reacties zijn lovend! Onze prijzen zijn van lokale ondernemers, om ook hen te steunen in deze moeilijke tijd. Zaterdag 23 mei a.s. is de alweer 5de versie van deze Voorhoutse Bingo. Nu al weer zin in!

  (Uw reporter: echt een aanrader ! Doe eens gezellig mee met de Voorhoutse bingo, zie https://luigisvoorhout.nl/ )

  Quote - Martijn Waasdorp (Voorhouts Bingo speler van het eerste uur) -

  “Iedere zaterdag is het weer de hele dag toewerken naar de bingo-aftrap om 20.00 uur. Steeds weer nieuwe intro’s , filmpjes, artiesten etc waar we mee verrast worden. Voor ons, in deze Stay home corona tijd, telkens weer een mooie, gezellige avond! Top initiatief, zeker ook dat lokale ondernemers gesteund worden. We hopen dat er nog vele initiatieven volgen. Dennie, Tjeerd, Stefanie en Nikki bedankt!”

  Je bent ook sponsor bij Foreholte. In wat voor richting moet ik dan denken?
  Door het contact met de vele spelers in mijn cafe ben ik gevraagd om shirts te sponsoren. In de jeugd is een kledingplan voorhanden, maar bij de senioren (nog) niet. Het meehelpen is dan snel geregeld. En van het een kwam het ander. Luigi’s cafe pronkt nu sierlijk op de shirts van Foreholte 8, 9, 10, 11 en zaterdag 1. 

  Quote - Nick Warmerdam (sponsorcommissie Foreholte) -

  “Dennie is in meerdere opzichten een betrokken sponsor, die kansen om Voorhout of Foreholte beter te maken niet laat liggen, kortom een echte ondernemer!”.

  Dennie, een hele leuke is de volgende. Als je zou moeten kiezen tussen darten, pokeren en bingo. Welke zou je voorkeur hebben?
  Daar hoef ik niet lang over na te denken, voor de volle 100% pokeren. Pokeren doe ik heel veel en heel graag. Ik ben van mening dat het echt geen gokspelletje is. Kennis en ervaring zijn wel degelijk van belang. En dan nog een beetje geluk erbij en de ingrediënten staan op de kaart voor een aantal gezellige uurtjes.

  Alle ingrediënten op de kaart zeg je, geweldig het bruggetje naar de volgende is reeds gemaakt. Een lekker hapje eten, waar kunnen ze jou voor wakker maken?
  Zoals reeds verteld heb ik ook in Duitsland gewoond en Duitsland staat bekend om zijn grote bratwursten maar ook de grote Wienerschnitzels. Voor die laatste kunnen ze me zeker wakker maken. Maar de allerlekkerste zijn natuurlijk mama’s schnitzels met champignionensaus!

  Dan, een klein uitstapje naar het rijk der vissen. Ik zie je geregeld op facebook met vrienden vissen en aardige joekels triomfantelijk omhoog houden. Geeft vissen je rust naast je drukke werkzaamheden?
  Vissen is eigenlijk van mijn vader op zoon gegaan. Ik ga dan ook geregeld op karper vissen. Vorig jaar ook nog in Frankrijk geweest. Eigenlijk houdt niets ons tegen. Min 4 graden!??! We gaan er gewoon met vrienden op uit!

  Rustgevend is het zeker, maar vergis je niet met het binnenhalen van bijvoorbeeld onlangs een karper van 23,4 kg. De kunst is om de karper moe te maken en hem binnen te halen. Dit is fysiek ook best wel een hele klus. Als de karper eenmaal in het schepnet zit, mag je moe en voldaan en met trots de vis op de gevoelige beeldplaat vastleggen, voordat je hem uiteindelijk weer terug zet in het water.

  Over naar een andere hobby van je. Je reist graag en bezoekt dan graag voetbalstadions. Een van de mooiste foto’s op je facebook is die in het Dortmund stadion, staande in de Gelbe wand.
  Dat klopt! Voetbal is mijn lust en leven. En wat is er niet mooier om een stadion te bewonderen of zelf in een kolkende massa een wedstrijd te aanschouwen. Der Gelbe Wand is hemels, met 20.000 man achter een doel, alles geel en zwart en totaal 85.000 fans in het stadion. Ik was daar samen met Oscar Arroyo en we hebben op en top genoten. Alleen de prijs van een kaartje valt wel eens tegen, met name in de stadions die altijd uitverkocht zijn.

  Maar als je het over reizen hebt, ik zou graag nog eens een rondreis door Californië (Amerika) willen maken. Samen met Nikki, met een camper door de ongerepte natuur. Ik zie het helemaal voor me!

  Als besluit Dennie. Nog een mooie lijfspreuk?
  Jazeker! Wil hem wel iets toelichten. Bij het opstarten van Luigi’s werkte ik vaak 7 dagen per week. Hou echt niet van stilzitten en het ondernemerschap zit diep in mij verankerd. Echter met wat meer levenswijsheid door de jaren heen, vind ik de onderstaande wel een hele mooie.

  "Je leeft niet om te werken, maar je werkt om te leven!"

  Wil jij net als Dennie ook je steentje bijdragen aan onze prachtige vereniging? Stuur dan een mailtje naar info@foreholte.nl voor meer informatie over de verschillende vrijwilligersfuncties en sponsormogelijkheden!