• Zonder vrijwilligers geen vereniging. Zij zijn dan ook de zeer waardevolle mensen binnen onze club, die we graag extra aandacht geven! Via deze wekelijkse bijdrage kun je kennis maken met onze helden die op en rondom de Foreholte velden te vinden zijn. Deze week maken we kennis met Deborah Schrama en Marijke Regeer.Door: Erwin van der Linden

  Hoi Marijke en Deborah, kunnen jullie iets over jezelf vertellen?
  Ik ben Marijke en getrouwd met Jan. We hebben 2 geweldige kinderen, een zoon en dochter en drie kleinkinderen. Jan was jarenlang voorzitter van Foreholte. Beide kinderen zijn niet actief binnen onze club en zijn hun eigen weg gegaan met hun eigen passies.

  Mijn naam is Deborah Schrama en ben getrouwd met Rob. We hebben 4 geweldige zoons, waarvan Thomas nog in Foreholte 9 voetbalt, een echt vriendenteam. Naast mijn drukke gezinsleven, ben ik gastvrouw bij restaurant "Bij Deborah" in Hillegom.

  Hoe zijn jullie bij onze mooie club betrokken geraakt?
  Rond 2007 heeft Marijke het 2de hands winkeltje binnen de club overgenomen van Jeanette van Holst. Deborah is bij de club betrokken geraakt doordat hun zoons gingen voetballen, maar ook omdat manlief Rob vrijwilligerswerk binnen de club ging doen. Rob is thans lid van het bestuur.

  Wat voor vrijwilligerswerk doen jullie?
  Marijke en Deborah zijn al jarenlang het gezicht van en de vrijwilligers achter de activiteiten van "Het Winkeltje van Foreholte".

  Iedere zaterdagochtend staan beide dames van 09:30 tot 12:00 uur in de kantine voor de leden klaar met:
  - unieke Foreholte Merchandising;
  - tweedehands voetbalkleding voor spotprijzen;
  - tweedehands voetbalschoenen in de kleine maatjes;
  - het omruilen van wedstrijdkleding (indien te groot/klein) vanuit het kledingplan van de club.

  Wij verkopen niet alleen nieuwe artikelen, we verkopen ook gebruikte Foreholte kleding (zonder reclame) en voetbalschoenen (t/m maat 35). Het aanbod is afhankelijk van hetgeen we binnen krijgen van mensen die bij Foreholte spelen/lid zijn.

  En je moet als reporter het ijzer smeden wanneer het warm is, dus heeft u thuis nog voetbalschoenen (t/m maat 35) of Foreholte kleding (trainingspak of jas) liggen die niet meer worden gebruikt? Lever ze dan in bij het Winkeltje. Zij verkopen ze voor een ‘zacht prijsje’ weer door en de opbrengst gaat naar activiteiten voor de jeugdleden van onze mooie club.

  Beide dames benadrukken dat er uiteindelijk niets wordt weggegooid. Kleding en schoenen die al heel lang staan, gaan samen met de gevonden voorwerpen, die al heel lang liggen, in de kledingzakken voor de goede doelen.

  Toch even terug naar de beginjaren, zoals reeds vermeld rond 2007 overgenomen en uiteindelijk in 2010, samen met de steun van de "Vrienden van Foreholte" ontwikkeld tot het huidige concept. Tevens is 2010 het jaar waarin Deborah aansluit bij Marijke. Begonnen in het voormalige Jeugdhonk en thans met een eigen plekje in de kantine.

  Zijn er ook nog andere taken die jullie verrichten?
  Deborah maakt tevens eens in de 6 weken op een maandagavond met een paar andere dames de bar/kantine nog eens extra schoon. Ook staat ze nog geregeld achter de bar om  de leden van een drankje en hapje te voorzien.

  Daarnaast zijn beide dames gastvrouw bij de thuiswedstrijden van het 1ste team. Ze ontvangen dan bestuursleden, sponsoren en diverse anderen in de multi functionele ruimte, met een lekker kopje koffie en een plakje cake.

  Willen jullie nog zelf iets kwijt?
  Jazeker, klinkt het uit beide monden bijna in koor.

  We zijn een unieke vereniging, met zoveel mooie vrijwilligers en een unieke dorpse sfeer. We zijn veel meer dan een voetbalvereniging. Een ontmoetingsplaats voor jong en oud, we ademen gezelligheid uit en alles is hier is op en top geregeld. Dit laatste horen we heel vaak van veel bezoekende verenigingen en daar mogen we eigenlijk best wel trots op zijn met z'n allen!

  Als besluit. Nog een lijfspreuk?
  "Een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd!!"

  Wil jij net als Marijke en Deborah ook je steentje bijdragen aan onze prachtige vereniging? Stuur dan een mailtje naar info@foreholte.nl voor meer informatie over de verschillende commissies en vrijwilligersfuncties!