• ''Het zou geniaal zijn om met een promotie af te sluiten''

  26 mei 2023
 • Foreholte heeft een uitstekende opmars gemaakt in de tweede seizoenshelft en kan dit zaterdag bekronen met een (vervangende) periodetitel. Dat nacompetitie en eventueel promotie een afscheid is waar Rick Brabander – die aankomende zomer naar SJC vertrekt – van droomt, is geen geheim: “Het zou geniaal zijn om met een promotie af te sluiten.”

  Een vreemde gewaarwording in de Tweede Klasse D, het is waarschijnlijk zelden zo spannend geweest in een competitie. Nummer drie Foreholte staat maar zes punten voor op een nacompetitieplek voor degradatie en tien punten op een plek voor directe degradatie. “Het is echt bizar, ik heb het nog nooit meegemaakt dat het zo dicht op elkaar zit. Het is heel bepalend geweest elke keer als je punten liet liggen, dat was lastig voetballen.”

  Het recept tot succes
  Uiteindelijk besloot Foreholte omhoog te gaan kijken en dat resulteerde in een reeks overwinningen, waardoor een periodetitel nu binnen handbereik is. Wat het succes achter deze sterke tweede seizoenshelft is? “Aan het begin waren we best wel zoekende naar de vaste elf. Op de helft van het seizoen is dat duidelijker geworden en staat dat nu hartstikke goed. Dat zie je terug in de resultaten.”

  Nacompetitie leeft bij Foreholte
  Mocht er gewonnen worden van FC Oudewater, dan is de nacompetitie voor promotie naar de Eerste Klasse een feit. Ook bij een minder resultaat is het in veel scenario’s nog mogelijk dat Foreholte een ticket weet te bemachtigen. Sommige mensen op de Elsgeest kijken dan ook al uit naar mogelijke wedstrijden in de nacompetitie, maar daar gaat de aanvaller niet in mee. “Als ik iedereen mag geloven kan het niet heel snel fout gaan. Maar ik heb zoiets van: één stap tegelijk. Laten we zaterdag zelf gewoon winnen en mocht dat niet lukken dan kijken we pas naar de anderen.”

  Toch geeft Brabander aan dat het natuurlijk niet onbesproken blijft dat de Voorhouters de nacompetitie in willen: “Het leeft bij ons enorm, iedereen is gebrand en gemotiveerd om zaterdag de drie punten binnen te slepen en dan te gaan strijden voor promotie.”

  Nog één doel voor zijn overstap naar SJC
  Het zal even wennen worden als over een aantal weken de deur achter zich dicht gaat op sportpark de Elsgeest en er een andere open gaat. Na heel zijn leven voor Foreholte te hebben gespeeld, maakt Brabander aankomende zomer de overstap naar vierdedivisionist SJC. “Het zal vreemd zijn om de tas hier straks in te leveren en de zwart-witte tas op te halen in Noordwijk. Dat gaat wel wennen worden, maar ik denk dat het goed is om uit mijn comfortzone te stappen en te kijken hoe hoog de lat voor mij ligt.”

  Voordat hij deze stap zal maken, wil Brabander goed afsluiten met Foreholte en dat betekent maar één ding: “Ik heb altijd tegen mezelf gezegd dat ik pas bij Foreholte stop of vertrek als we kampioen zijn geworden of zijn gepromoveerd. Het zou geweldig zijn als we nu met zijn allen kunnen promoveren en dat ik zo kan afsluiten.”

  Archieffoto: Orange Pictures

  Bron (direct overgenomen): VoetbalindeBollenstreek.nl