• Tijdens de feestelijke bijeenkomst in Het Trefpunt in Warmond heeft onze vrijwilliger Henk Suiker ‘een lintje’ gekregen. Hij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. 

  Naar Warmond ‘gelokt’ ten einde een KNVB-bijeenkomst bij te wonen betreffende zijn geliefde zondagvoetbal voor de lagere senioren werd hij bij de entree verrast door Burgemeester Carla Breuer met de mededeling dat hij deze ochtend niet op de bank zou zitten bij de wisselspelers, maar dat hij juist dit keer ‘in de basis’ zou staan. Voor Henk natuurlijk volkomen terecht, want wat heeft hij wel niet allemaal voor ‘zijn cluppie’ Foreholte gedaan… 

  Hij is inmiddels ruim 50 jaar in allerlei mogelijke functies en taken werkzaam als zeer  betrokken vrijwilliger, waarbij zijn werkzaamheden het best kunnen worden omschreven als “doodgewoon, maar oh zo belangrijk”. 

  Begonnen in 1970 als leider van de E-junioren is hij uitgegroeid tot ‘24 - 7’-ondersteuner van de vereniging. Daarbij zijn de volgende aspecten in de loop der jaren voorbij gekomen: scheids- en grensrechter, kantinemedewerker, gastheer in bestuurskamer, hoofdleider in kleedkamergebouw, lid van de schoonmaakploeg, oud-papier ophaalploeg, begeleider Foreholte 2, lid van verschillende toernooi-organisaties etc. etc. Vanuit zijn beroep heeft hij ook nog talloze m2-bakstenen onbaatzuchtig ‘gevoegd’ van zowel het oude (1973) als het nieuwe (2013) kleedkamergebouw. 

  Bescheiden als hij is kan je toch vrijwel altijd een beroep op hem doen. Moeten er consumptiemunten gedurende het Foreholte-carnaval worden verkocht… vraag Henk! Is er opvang nodig voor plotseling doordeweekse wedstrijden… bel Henk! Moet er een mailing van supportersvereniging De Vrienden van Foreholte worden rondgebracht in het dorp… “Henk, zou jij deze stapel brieven kunnen/willen bezorgen?” 

  Daarnaast is onze ‘nieuwe Ridder’ ook nog actief bij de plaatselijke afdeling van Stichting De Zonnebloem en ook nog dagelijks te vinden bij Zorginstelling ActiVite, locatie AgnesStaete. 

  En daarom… Vanuit al die jaren middenin de Voorhoutse Samenleving sprak de burgemeester ook voor Henk Suiker de traditionele woorden “… dat het Zijne Majesteit de Koning heeft behaagd om Henk Suiker te benoemen tot…” 

  Nog niet zo lang geleden stond Henk, druipend van het slootwater, een beetje beduusd maar wel met de bal onder de arm in onze verlaten kantine: “Ja, ik zag ‘m drijven en ik dacht…”, dit keer was hij onderdeel van de feestelijke Lintjesregen en dat voelde voor hem en voor ons pas echt ‘als een warm bad’. 

  Wij feliciteren Henk van harte met zijn onderscheiding en roepen alle leden op ons, de komende dagen/weken, daarin te volgen. 

  Bestuur VV Foreholte