• Ben jij iemand die de vraag al heeft beantwoord voordat ie gesteld is? Graag zorgt dat alles soepel loopt? En vooral iemand die graag wat voor Foreholte wil doen? Dan is de rol van gastheer/gastvrouw op speelzaterdagen misschien wel wat voor jou.

  Foreholte is voor het nieuwe seizoen op zoek naar gastheren en gastvrouwen. Vrijwilligers die het leuk vinden om te zorgen dat de jeugdwedstrijden op zaterdag zo soepel mogelijk verlopen.

  Of je nou voetbalvader/moeder bent, opa/oma met een kleinkind bij Foreholte of niemand kent bij onze club, het maakt niet uit. Als je maar gastvrij bent en het belangrijk vindt dat de Voorhoutse jeugd op zaterdag lekker kan ballen.

  En nee, je hoeft geen verstand van voetbal te hebben. Het belangrijkste is dat je het leuk vindt om een eerste aanspreekpunt te zijn voor Foreholte en graag anderen helpt. Je leert de club op een andere manier kennen en doet veel nieuwe contacten op.

  Hoe ziet een dienst er uit?
  730u: samen met twee andere gastheren/-vrouwen zet je, met een kop koffie erbij, de materialen voor de speelvelden klaar. Het jeugdbestuur is ook aanwezig in de bestuurskamer, zij hebben de kantine en het kleedkamergebouw al geopend. De jeugdspelers voor de limonadedienst druppelen binnen. Je legt ze uit wat ze moeten gaan doen.

  8:00u: de eerste teams arriveren, je beantwoordt vragen over kleedkamers en geeft een leider een kratje reserveshirts mee omdat het tenue van de tegenstander te veel op ons mooie wit-rood-wit lijkt. Het wordt al gezellig in het clubgebouw, je kletst wat bij met een paar bekenden en ondertussen melden zich een paar scheidsrechters. Je zorgt voor koffie, deelt hoekvlaggen uit en beantwoordt vragen van trainers.

  9:00uur: je collega gastheer en -vrouw lopen een rondje langs de velden en helpen met het verplaatsen van doelen. Het zonnetje komt door en de sfeer langs de velden is goed.

  10:00u: een paar keer gaat de telefoon, tegenstanders die vast staan in de file en niet weten of ze op tijd aanwezig zijn. Je meldt het bij de leider van het Foreholte team waar ze tegen moeten spelen. Gelukkig blijven de icepacks vandaag in de vriezer en hoef je alleen maar een paar pleisters uit te delen.

  11:00u: je draagt alles over aan de drie gastheren- en dames van de volgende dienst. Precies op tijd om nog een paar wedstrijden mee te pikken.

  Hoeveel tijd kost het?
  Elke gastheer/-vrouw zal in het seizoen op speelzaterdagen ongeveer vier keer een dienst van 3,5 uur draaien (tussen 7.30 en 17:30u). Die diensten draai je samen met 2/3 vrijwilligers. Dus het is ook nog een leuke manier om nieuwe mensen te leren kennen en bij te praten met bekenden.

  Is dit misschien wel wat voor jou?
  Zonder vrijwilligers geen vereniging. We hebben meer dan 50 gastheren/-vrouwen nodig, dus meld je snel aan voor deze nieuwe, leuke vrijwilligersrol. Je kunt je ook aanmelden als team van 2/3 vrijwilligers.

  Heb je nog vragen? Of wil je je aanmelden? Vul dan onderstaand formulier in! Of stuur een mailtje naar jeugd@foreholte.nl of bel naar 06-15534998.