• In deze 2e wedstrijd voor de KNVB beker was Foreholte gastheer voor DIOS uit Nieuw Vennep. De bezoekers deelden direct de eerste speldenprik uit, maar de inzet van Milan van der Keer belandde in het zijnet. In het eerste kwartier gebeurde er verder eigenlijk weinig. De wedstrijd kwam op gang toen Stan Spies een van zijn befaamde  voorzetten gaf, die maar net werd gemist door Luc van Leeuwen. Foreholte nam het initiatief en kwam  beter uit de verf dan DIOS. Sam Lemmers zag op het goede moment het gaatje in de defensie van de bezoekers en bediende op maat de snelle Luc van Leeuwen. De voorzet van de laatste werd door Toni Arroyo resoluut afgerond (1-0). Vlak na de openingstreffer miste Stan Spies de kans op 2-0, nadat hij door Van Leeuwen alleen voor DIOS keeper Rene Klinkenberg was gezet. Klinkenberg redde bekwaam. Bij het rustsignaal was het daardoor nog steeds 1-0. 

  Na rust viel in de eerste 10 minuten aan beide zijden een kans te noteren. Sam Lemmers en Kilian Suykerland (DIOS) mikten namens hun teams echter iets te hoog. Met Suykerland is tevens de pechvogel van de dag genoemd.  Na een stevige botsing kwam hij bijzonder ongelukkig op de grasmat neer.  De opgeroepen ambulance medewerkers wisten hem gelukkig dusdanig op te lappen, dat hij (weliswaar met enige hulp en tot opluchting van iedereen) op eigen kracht het veld kon verlaten. Vanuit Foreholte wensen wij hem een voorspoedig herstel toe. 

  Na dit vervelende gebeuren werd er gelukkig weer gevoetbald. Foreholte pakte het initiatief weer op en na een bekeken voorzet van Stan Spies wist Toni Arroyo wederom het net te vinden (2-0). Hierna miste de thuisploeg nog wat kansen, totdat Lars Berg na aangeven van de sterk ingevallen Joost Jansze de wedstrijd definitief in het slot gooide (3-0). Na de derde treffer vonden beide partijen het wel goed zo en  maakte de rustig fluitende scheidsrechter Beekman een einde aan het duel. 

  Geschreven door: Eugène Hercules

  Bekijk hier de fotoreportage van LeidenAmateurvoetbal

 • Programma

  ThuisteamUitteamCompetitiesoortDatumAanvangstijd
  Foreholte 1DoCoS 1regulier8 okt.16:00
  Legmeervogels 1Foreholte 1regulier15 okt.15:00
  DONK 1Foreholte 1regulier22 okt.15:00
  Foreholte 1Werve, Te 1beker25 okt.20:00
  Foreholte 1Alphia 1regulier5 nov.16:00
  FC Aalsmeer 1Foreholte 1regulier12 nov.14:30
  Foreholte 1RCL 1regulier19 nov.16:00
  TAVV 1Foreholte 1regulier26 nov.14:30