• Foreholte Nieuwjaarsshow: The Day After

  11 jan 2021
 • Het is 13 oktober als de berichtgeving ons wordt gebracht van de gedeeltelijke lockdown. We worden beperkt in onze bewegingsruimte. Letterlijk op het veld en figuurlijk als vereniging. Het is het moment dat ik onze aanvoerder bel. “Tjeerd we hebben het er al eerder over gehad, maar zo’n online gebeuren met die bingo’s dat past toch ook wel bij onze vereniging”. De reactie op dat moment is iets van de volgende strekking; “komt goed maat ik heb al contact met Nick, we zijn er al mee bezig en kom er op terug”.

  Op 1 november wordt ik in een appgroep ‘geshanghaaid’ met titel VVF Online show. Nick Warmerdam: “Goedemorgen allemaal, als het goed is hebben jullie inmiddels allemaal onderstaande teaser gezien voor het online evenement van het jaar!”.

  Op 4 november hebben we een meeting om te brainstormen. Tjeerd van der Zwaan: “Hoi allen! Allereerst bedankt voor jullie medewerking! Ik denk oprecht dat we er z’n allen iets moois van kunnen maken. Voetballen en bij elkaar zijn bij de club is voor de meeste leden/vrijwilligers/supporters nog niet mogelijk t/m eind december, dus we hopen met de Foreholte show een gat te kunnen vullen. Virtueel dus (coronaproof) feestje voor ontspanning, clubgevoel en sponsormogelijkheden. Mijn vraag aan jullie is om over die kernpunten alvast na te denken. Hoe kunnen we vanuit de verschillende commissies dit voor elkaar krijgen? Laat je niet beperken in je gedachte, alles is creatief op te lossen.”

  Op 12 november gaan we voor het eerst online.  ZA 9 JAN. 2021  OM 18:00 UTC+01; De Grote Foreholte Nieuwjaarsshow 2021 staat als evenement op facebook.

  De avond zal gevuld worden met;

  -          Een loterij. Heinz Hoek regelt de vergunning om die vervolgens later weer om te zetten. Het is even wennen aan de veranderingen. Niet langs de deuren maar via de website afrekenen. Maarten Reij wordt hiervoor ingevlogen, een digitale kassa wordt ingericht. En zo rijden Luca en Silke dagelijks door het dorp en zelfs buiten de dorpsgrenzen om de verkochte loten door de bus te doen. Opbrengst EUR 11.210.

  -          Een borrelpakket. Michel Jansen en Pieter van Kampen kunnen nu de kantine geen dienst mag doen iets moois samenstellen. Een luxe borrelplank is de uitkomst, uiteraard aangekleed met een bier- en wijnpakket. Wordt dit de nieuwe standaard van de kantine?

  -          Een Quiz. Uiteraard wel met bekende gezichten. Voor de jeugd ons spreekstalmeestertalent uit de JO19-1 Sepp Waasdorp. Voor het seniorendeel Pieter van Kampen en Kees van Rijk en natuurlijk Jan-Piet Does maar dan in “een ander jasje”.

  -          Een bingo. Altijd leuk in deze tijden en een succes. Meer dan 600 kaartjes gaan door het dorp heen. De oproep voor ‘wijklopers’ is overweldigend. Iedereen wil meehelpen of onderdeel zijn van de show. Als Boyd Slobbe uiteindelijk de winnaars bekend maakt blijken er meerdere winnaars. Spontaan zijn daar Rutger Wiering, Wibo van der Laaken, Heinz Hoek en “de vrienden” die dit aanvullen. Iedereen een prijs, zoals het hoort.  

  -          Een Masked Singer. We gaan op zoek naar Jobiro, want wie anders kan het zijn. Jeugdtrainer en selectiespeler Dylan Kooi wil wel. Voor de senioren willen we … nee joh dat doet ie niet. Echt niet? We vragen hem gewoon. Bestuursdino Martin Weijers stemt in. Het pronkstuk van de avond, de beer is los.

  -          Een challenge. In de huiskamer uiteraard met een bal en dit keer rond een fles onder leiding van Kevin Compier. We ontvangen filmpjes en zien dat nog niet iedereen zijn kerstboom heeft opgeruimd.

  -          Een veiling. Lastig, moeilijk, geen animo, niet de juiste tijd. Nick manoeuvreert zich kundig in dit financieel en commerciële traject. Extra inzet door verkoopkanon Floris van Dam blijkt de troefkaart te zijn voor loterij en veiling. We verbinden en winnen, en zo zien mensen thuis hoe een Foreholte veiling er aan toe gaat. Het is de aanzet voor een drukke veiling volgend jaar. Mission complete!

  -          Een FiFa wedstrijd. Luc Damen onze eigen eplayer kan uitgedaagd worden. Als eerst word ik getrakteerd op “een jantje”. Luc speelt de hele avond zijn wedstrijdjes en blijkt inderdaad onverslaanbaar.

  -          Een zanger. Danny Plezier vanuit de kleedkamer, ballenhok in de huiskamer verzorgt de muzikale intermezzo’s.  

  -          Een column. Wie anders dan onze eigen Paul Jochemsz verwoordt op zijn eigen wijze het leven van een bestuurder, een ode.

  -          Een Roast. Arjan Bredze is hier de uitgelezen persoon voor. Vlijmscherp neemt hij diverse personen op de hak maar respectvol. Het lijkt een voorronde voor het echte werk, want Arjan dingt nadrukkelijk mee voor “de ton”. Laten we hopen dat hij blijft beseffen waar het ooit begon.

  -          Een klapstuk. De KNVB waarderingsprijs “De Gouden Speld” aan Caroline gaan we live uitzenden. Katja van den Beld haalt met de vrijwilligerscommissie “wat” filmpjes op uit de vereniging. Resultaat vijfentwintig minuten “dankjewel Caroline” moet ingekort worden. Tim van Sloten doet dit kundig.

  -          Een serieuze noot van het bestuur. Zo neemt onze ‘bouwpaus’ Tjeerd Steendam ons mee met de ontwikkelingen op de Elsgeest. Daarnaast maken we een online vergadering mee van het jeugdbestuur en de TC. Foreholte blijft in beweging.

  -          Een documentaire. Uiteraard dit jaar over de supportersvereniging welke 25-jaar bestaat. Uitgerekend en wie anders dan Cees van Kampen is tafelgast.

  -          Een social Room. Onze eigen clubwatcher Nino Roffelsen (ver)werkt dit vakkundig. Wij brengen Foreholte de huiskamer in en Nino haalt de huiskamers naar de kantine. We zijn verbonden.

   

  Zaterdag 9 januari 18.05 uur. Ik hoor Tjeerd “3,2,1, We zijn live”. Hij gaat staan, in zijn en in onze kantine, samen met zijn amice Dolf, hij klapt en joelt. Theo kijkt de camera in, we kunnen niet meer terug en willen niet meer terug. “Goedenavond van harte welkom bij de eerste Foreholte Nieuwjaarsshow, verzorgt live vanuit de kantine van Foreholte”. Naast hem zit een andere kanjer Pjotr Snijders die zijn werk als sidekick meer dan uitstekend vervult. Verandering op komst?

  Ik kijk trots om me heen en zie een groep vrijwilligers met een gemiddelde leeftijd van nog geen dertig, aangevuld met Theo van Werkhoven en Martin Weijers dat dan weer wel, een Foreholte show van wereldformaat de huiskamers inbrengen. Foreholte mag dan weliswaar bijna 90 jaar zijn maar is jong van geest. Verjonging pursang.

  Organisatie van de “Foreholte Nieuwjaarsshow” petje af en een diepe buiging. Bedankt!

  We schatten in dat er zo’n 1.427 personen de uitzending hebben gezien.

  Was u er niet bij? U heeft echt iets gemist. Of er volgend jaar weer een editie komt weten we nog niet. We hopen jullie dan eigenlijk weer te mogen begroeten in ons clubhuis. We blijven vernieuwen.

  Op naar 90 jaar Foreholte!

  Ik wens jullie allen een gezond en sportief nieuwjaar met meer perspectief.

   

  Rogier Hoeijmans

  Voorzitter