• De 90e minuut verschijnt op het scorebord in Roelofarendsveen en iedereen met een rood-wit hart weet het. Het vlaggenschip van de jeugdafdeling gaat historie schrijven en promoveren naar de landelijke divisie. Een ongekende prestatie van een hecht collectief.

  Vuurwerk
  Veel spelers gaan op korte termijn de opkomst niet meer vergeten. De gladiatoren werden begeleid met vuurwerk en rookbommen. Velen waanden zich op dat moment een betaald voetbalspeler. En dat had ook direct zijn naslag op de openingsfase.

  Spanning
  Beide ploegen begonnen nerveus op een uitstekend bespeelbaar veld en hanteerden veelvuldig de lange bal. Maar toch was het EMM’21 wat de wedstrijd in handen had. Ze trokken het spel naar hen toe met veel druk vooruit en creëerden hieruit een aantal mogelijkheden. De grootste kans was halverwege de eerste helft toen Dofferhoff aan de verkeerde kant stond te dekken en de rechtsbuiten van de thuisploeg de bal voor het binnen lepelen had. Tot ontsteltenis van heel Roelofarendsveen kreeg hij niet voldoende kracht achter zijn inzet, waardoor Dofferhoff zijn fout kon herstellen en de bal van de doellijn kon wegwerken. Een zucht van opluchting aan Voorhoutse zijde was voelbaar.

  Mokerslag
  Op slag van rust kwam uit het niets de 0-1 op het scorebord tevoorschijn. Uit een van de spaarzame momenten was er ineens een geweldige aanval waarbij alle voorhoedespelers betrokken waren. En het was goalgetter Braggaar die de trekker overhaalde en achteraf misschien al wel het lot bezegelde van oud-Foreholte trainer Jan de Koning. Waar iedereen nog rekende op een aantal minuten blessuretijd was het scheidsrechter De Lange die direct het rustsignaal aangaf. Voor de thuisploeg een mokerslag en voor de Voorhouters een geschenk uit de hemel.

  Eenrichtingsverkeer
  De mentale tik vlak voor rust kwam EMM’21 nooit meer te boven en het was Foreholte wat voldoende mogelijkheden kreeg om de score uit te breiden. Uiteindelijk was het halverwege het tweede bedrijf toen Veenhof het hoofd van Van de Beld vond. De bal ging via de paal tergend langzaam tegen de touwen, maar het betekende wel de beslissing van de wedstrijd. De Koning probeerde nog van alles door in totaal 5 wissels toe te passen, maar nimmer kon de thuisploeg nog een vuist maken. Het was de ingevallen Kreek aan rood-witte zijde die de wedstrijd definitief in het slot kon gooien, maar de paal op zijn weg vond. Na iets meer dan 90 minuten vond De Lange het welletjes en floot de wedstrijd naar de geschiedenis. Het feest in de kleedkamer, platte kar en in de kantine zal nog lang herinnerd worden…

  Foto’s van Petra Dofferhoff vind je hier