• Foreholte neemt ook de laatste horde op weg naar het kampioenschap van de 3e periode.

In een wedstrijd waarin de Voorhouters snel op voorsprong kwamen, vergaten ze ook om de genadeklap uit te delen, waardoor de mannen van trainer Alex Redel tot aan het eind in de wedstrijd bleven. Een middagje rustig achterover leunen en een beetje mijmeren over wat er zou kunnen gaan komen in de aanstaande weken, was er daardoor echt niet bij.

Jammer genoeg had FC Oudewater z’n ‘echte’ tenue niet in de voetbaltas gestopt en zo verscheen de ploeg in het oranje op het hoofdveld van De Elsgeest. Aan het eind van deze doldwaze competitie had de ploeg zich vorige week veilig gespeeld en lag er zelfs ergens, heel goed verborgen, wellicht nog een vervangende periodetitel voor ze klaar. Dat present werd gedurende de middag echter niet gevonden, laat staan uitgepakt. Niemand uit Oudewater maalde daar na afloop om. Het was voor de promovendus al een meer dan geslaagd seizoen geweest.

Vanaf het beginsignaal van scheidsrechter Pieterman trok Foreholte richting het doel van FC Oudewater. Al in de 7e minuut gaf Joost Jansze de bal terug aan Rick Brabander die vanuit een lastige positie toch laag in wist te schieten (1 – 0). FC Oudewater verblikte of verbloosde niet en trok daar waar de mogelijkheid lag ten aanval. Met name de snelle Bart Griffioen zorgde met zijn acties voor het nodige gevaar. Er ontwikkelde zich een levendige wedstrijd, weliswaar met weinig grote kansen, maar een doelpunt hing in de lucht. Het was Boyd Slobbe die de score met een diagonale kopbal buiten bereik van doelman Meulman in het net deed ploffen (2 – 0). Onverminderd bleef het een leuke wedstrijd waarbij Rick Brabander in de laatste minuut voor rust de kans op een allesbeslissende 3 – 0 tegen Meuleman op schoot.

Ook in de tweede helft stond Meuleman nog een aantal keer hinderlijk de Voorhouters in de weg. Daarmee bleef de wedstrijd spannend. Foreholte zakte wat terug, dan wel dat het werd teruggedrongen door FC Oudewater. Kleine mogelijkheden, halve kansen deden zich in de buurt van doelman Piet Meeuwissen voor. De Voorhouters waren in die fase niet in staat om daar aanvallend heel veel tegenover te zetten. Dat veranderde in het laatste kwartier toen de krachten bij beide teams wegvloeiden en trainer Koswal de ‘brede’ bank kon inzetten. Ton Arroyo, Swen Veenstra, Olle Roffelsen, Tom Noordermeer, ze wilden allemaal heel graag het allesbeslissende doelpunt maken maar hun pogingen eindigden allemaal op Meuleman of ergens over of naast het doel. Scheidsrechter Pieterman stond erbij en keek ernaar en besloot maar niet al te lang na te spelen. Het was mooi genoeg geweest. FC Oudewater berustte en Foreholte begon aan een periodekampioen-dansje.

Dit verslag is geschreven door Paul Jochemsz in plaats door de gebruikelijke verslager Eugène Hercules. Eugène was vanwege gezondheidsredenen niet aanwezig tijdens de wedstrijd. Wij wensen hem veel sterkte en een goed herstel toe!