• Vandaag kwam de nummer twee van de 2e klasse D op bezoek op sportpark Elsgeest. De thuisploeg  wist dat het  naar de achterban toe verplicht was om het een stuk beter te doen dan vorige week. De boodschap van trainer Mario Koswal bleek goed te zijn binnengekomen bij zijn equipe, want Foreholte opende met een gretig offensief. RCL werd achteruit gedrongen, maar wist het eerste kwartier goed door te komen. De traditionele counter noopte de Foreholte defensie tot een uiterste inzet om het eigen doel schoon te houden. Maar na ca 20 minuten opende de thuisploeg toch de  score. Centrale verdediger Finn Hoogerhuis zag het gat achter de RCL defensie en zijn diepte pass bereikte de opgekomen vleugelverdediger Mc Callum van der Velde. Deze legde de bal terug en met een keihard schot knalde Stan Spies de 1-0 binnen. Op dat moment een juiste afspiegeling van de wedstrijd. Foreholte drong nog aan op de tweede treffer, maar bij het rustsignaal van scheidsrechter Jongejan was het nog steeds 1-0.

  De aangeslagen Spies werd in de pauze vervangen door Greg Zalewski. Deze snelle en balvaardige buitenspeler ontpopte zich in het 2e deel van de wedstrijd tot een plaag voor de RCL verdedigers.

  Een gevecht om de punten

  Vanaf minuut 46 streden beide ploegen met volle overgave voor het resultaat. Om sommige momenten werd de grens opgezocht van wat scheidsrechter Jongejan toelaatbaar achtte. De laatste probeerde met veel fluiten en gele kaarten de boel in de hand te houden. Gelukkig is hem dat redelijk goed afgegaan.

  RCL kwam na 10 minuten op gelijke hoogte. Na rommelig uitverdedigen aan Voorhoutse kant belandde de bal pardoes voor de voeten van spits Pascal Brasker, die als een echte spits hier wel raad mee wist (1-1). Het tempo ging omhoog na deze treffer en het spel golfde op en neer met helaas soms een overtreding te veel. Maar dat hoort nu eenmaal bij het voetbal. Menig toeschouwer zal tijdens deze tweede helft last hebben gekregen van zijn zenuwen, want de spanning steeg met de minuut.

  Foreholte trainer Mario Koswal besloot in te grijpen. De verdediging werd aangepast door het inbrengen van de lange centrale verdediger Boyd Koppe en de rappe linkervleugel verdediger Olle Roffelsen. Het potentiĆ«le gevaar van de hoge voorzet werd erdoor wat gedimd.Ook  kon centrale verdediger Boet Ligtvoet nu een linie opschuiven en daar als een nummer 6 de gaatjes dichtlopen maar ook in aanvallend opzicht een extra impuls brengen. Lars Berg kon daardoor wat verder naar voren gaan spelen. Foreholte goalie Matthijs Guijt hield zijn verdedigers goed bij de les. Hiermee keerde de rust wat terug in de thuisploeg.

  RCL moest gelet op de ranglijst absoluut met de volle buit naar Leiderdorp terugreizen en gooide daarom fysiek alles in de strijd wat het had. In dit kader moest vooral Greg Zalewski het nodige incasseren, maar de jonge speler nam sportief wraak. In de toegevoegde tijd prikte hij de bal in de uiterste hoek en liet daarmee het sportpark de Elsgeest ontploffen (2-1). De vreugde aan de Voorhoutse zijde was dus groot maar de opluchting waarschijnlijk ook.

  Nu weer vooruitkijken. As dinsdag om 20.00 uur speelt Foreholte voor de beker  bij Capelle dat in de 4e divisie uitkomt,  dus dat wordt weer een aardige kluif. Zaterdag gaan de Voorhouters naar TAVV in Ter Aar.