• Foreholte blijft in de race voor een periodetitel

  21 mei 2023
 • Vooraf stond er druk op beide ploegen. Immers ASC voelde het degradatie spook in de nek hijgen, terwijl Foreholte moest winnen om kans te blijven houden op een (vervangende) periodetitel.

  Het waren de gastheren die de eerste kans kregen. Thomas Bakx mikte echter op de handen van Foreholte goalie Piet Meeuwisse. Aan de andere kant van het veld trof Rick Brabander slechts het zijnet, terwijl Alex Iliopoulos namens ASC de lat teisterde boven het hoofd van Meeuwisse. Daarna was het in de eerste helft afgelopen met de aanvalsdrift van de thuisploeg, die het tempo van de Voorhoutse ploeg uiteindelijk niet meer kon bijbenen. Bij het rustsignaal van scheidsrechter Manon Plandsoen (die gaan we nog terug zien op een hoger niveau) was de stand echter nog dubbelblank.

  Na de rust bracht Foreholte trainer Mario Koswal Sven Veenstra in zijn ploeg, waardoor de Voorhoutse aanval fysiek wat sterker werd. Nog voordat de ASC verdediging zich daar op in had gesteld, flitste Joost Jansze op de voor hem zo kenmerkende wijze langs zijn verdediger en loste een schot, dat zo op het hoog houdbaar leek. ASC doelman Max van Eijk had duidelijk even zijn moment niet en werkte de bal in het eigen doel (0-1). Jelle Schouten mikte daarna voor de tweede keer in deze wedstrijd de bal op de Voorhoutse lat. Na dit gelukje stoomde Foreholte weer op richting het ASC doel en zette de thuisploeg zwaar onder druk. Sam Lemmers onderschepte namens Foreholte een dieptepass van ASC en bediende vervolgens Rick Brabander op maat (0 – 2). ASC trainer Jesper Neutenboom trachtte de bakens nog te verzetten door een extra spits in te brengen en met een driemans verdediging te gaan spelen. Koswal liet zijn ploeg echter achterin gewoon een op een spelen, zodat er overal op het veld man op man werd gespeeld. Veel effect had de poging van Neutenboom overigens niet, want al vrij snel hierna rondde Sven Veenstra met het hoofd een snelle Voorhoutse aanval af (0-3). De andere Voorhoutse invaller Thijs van Gils bekroonde een schitterende aanval met de 0 – 4 terwijl vlak voor tijd Veenstra een snelle aanval opzette, waarmee hij van Gils aanspeelde. Met een rustig boogje bereikte van Gils zijn ploeggenoot Joost Jansze die zijn tweede treffer van de dag kon laten aantekenen (0-5). Vlak na deze treffer werd ASC uit zijn lijden verlost en maakte scheidsrechter Plandsoen een einde aan deze wedstrijd.

  Door dit resultaat houdt Foreholte de derde positie vast in deze ongekend spannende 2e klasse D. Als de ploeg a.s. zaterdag drie punten pakt tegen Oudewater komt het in aanmerking voor een (vervagende) periodetitel en dus voor een toetje in de vorm van de nacompetitie voor promotie. Aanvang op de Elspeet a.s. zaterdag is (let op) 14.30 uur.

  Door: Eugène Hercules