• En ja hoor, het is weer zover! Opnieuw moeten we een stap terugnemen. Twee seizoenen geleden stopte de competitie na 17 wedstrijden. En vorig jaar was het helemaal dramatisch na 4 potjes voetbal al afgelopen. Vol goede moed en verwachting zijn we gestart dit seizoen, maar nu worden we toch opnieuw teruggefloten. Oh nee, het einde is nog niet in zicht, maar ‘geen publiek’ bij de wedstrijd is een gevoelige pas op de plaats. Geen supporters uit Gouda is bijkans onverteerbaar.

  Het is alweer vijf jaar geleden dat beide ploegen elkaar voor het laatst in de competitie troffen. DONK zat in een sportief lastige periode. Op de Elsgeest ging de ploeg er met 4 – 0 af, maar op Gouda werd het in een voor de Gouwenaren emotionele wedstrijd na het overlijden van clubicoon Jober Thoen (wie kende hem niet?) 1 – 1. Toch verdween de ploeg dat seizoen in 2017 naar de 3e klasse. Maar inmiddels zijn ze weer terug. En hoe! De geelzwarte formatie van trainer Pieter van Zoest neemt na 7 wedstrijdronden de 3e plaats in en hebben feitelijk, gelijk de nummers 2 en 1, nog maar twee verliespunten. De Goudse ploeg wint gewoon z’n potjes en heeft alleen in het begin, weliswaar ternauwernood, gelijkgespeeld tegen gedoodverfde kampioenskandidaat HBC, maar dat deden ze dan toch maar!

  Ons eigen Foreholte is zich aan het herstellen van een seizoenstart waarin de eerste wedstrijden minder succesvol verliepen, maar inmiddels is de weg naar boven ingezet. Om dat door te zetten is de winst a.s. zondag gewoon noodzakelijk. Makkelijk zal dat niet zijn, zo blijkt uit bovenstaande, maar veel keuze is er niet. Uitermate vervelend dat een en ander plaats zal moeten vinden in een trieste ambiance: 22 spelers plus begeleiding op het veld en nog enkele vrijwilligers met een specifieke taak er omheen. Geen publiek!

  En daarom…. Voor supporters uit Voorhout, Gouda of waar ook ter wereld:

  De wedstrijd van aanstaande zondag zal vanaf 13.45 uur digitaal kunnen worden bijgewoond. Via het VV Foreholte You Tube-kanaal zal de match worden ‘ge-livestreamd’.

  Nee, het is absoluut niet hetzelfde als dat je er live bij aanwezig bent, maar ja, je bent niet afhankelijk van twitter, radioverslag of postduif. Er zijn bewegende beelden over het hier en nu tussen 14 en 16 uur vanaf het hoofdveld op De Elsgeest!

  Foreholte – DONK, aanvang 14.00 uur

  Wedstrijdsponsor:

  Afbeelding met tekst, illustratie, tafelgerei

Automatisch gegenereerde beschrijving     -     ijzerwaren

  Nou, dan zal het wel goedkomen!