• Sparta Rotterdam heeft oud-Foreholte voetballer Django Warmerdam vastgelegd per 1 juli. De 27-jarige linksachter tekent een contract voor twee seizoenen op Het Kasteel. Warmerdam maakt het seizoen af bij FC Utrecht en sluit in de voorbereiding aan in Rotterdam.

    Warmerdam doorliep de volledige jeugdopleiding van Ajax, voor hij, na een huurperiode bij PEC Zwolle, de overstap maakte naar FC Groningen. In de zomer van 2020 tekende hij bij FC Utrecht. In totaal staat hij op 166 wedstrijden in de Eredivisie, waarin hij negen keer trefzeker was.

    Gerard Nijkamp reageert op het aantrekken van de verdediger: ‘Django is een speler die bewezen heeft van toegevoegde waarde te zijn op Eredivisieniveau. Zelf ken ik hem nog uit onze tijd bij PEC Zwolle, waar hij als talentvolle verdediger binnenkwam, en waarna hij zijn ontwikkeling goed heeft vervolgd. We zijn ervan overtuigd dat hij goed bij onze speelstijl en ambities past en zijn blij om in een vroeg stadium al onze derde aanwinst voor volgend seizoen vast te leggen.’