• Zaterdag 3 is kampioen geworden. In de laatste wedstrijd van het seizoen werd de competitie definitief beslist in het voordeel van het enthousiaste seniorenteam. Directe concurrent FC Lisse werd verslagen op sportpark De Elsgeest met een korfbalachtige uitslag (8-5). Hoewel de Voorhoutse ploeg 13 doelpunten mocht incasseren, was het na de eerste tegengoal in de eerste minuut toch even spannend. Dat bevestigde ook Thijs Hoek, de drijvende kracht achter het team, tijdens het telefoongesprek.

  Thijs, hoe is het seizoen voor jullie verlopen?
  "Nou, het is duidelijk geworden dat je tegen de 'kleintjes' kampioen wordt. We hebben namelijk in veel belangrijke wedstrijden tegen directe concurrenten punten laten liggen, zoals tegen FC Lisse, Van Nispen en Teylingen uit. Tegen FC Lisse waren we gisteren in grote delen van de wedstrijd zelfs de mindere partij. Maar anderzijds hebben we vooral punten gepakt tegen de teams die onderaan staan. Uiteindelijk bleek dat voldoende te zijn voor de titel gedurende het hele seizoen."

  "In de winter leek het er overigens nog niet op dat we kampioen zouden worden. Er moest zelfs een donderspeech van Jelte via WhatsApp aan te pas komen. Hij gaf aan dat hij er helemaal klaar mee was en vond het ongelooflijk dat iedereen zich zo makkelijk afmeldde. Na die digitale tirade hebben we met z'n allen geprobeerd er iets moois van te maken, en dat is ons gelukt."

  Vorig jaar kwamen jullie net een aantal doelpunten tekort voor de titel. Wat was het grote verschil dit jaar?
  "Ik denk dat het team nu beter op elkaar is ingespeeld. Vorig jaar moesten we spelers bij elkaar zoeken om het team compleet te krijgen. Dit jaar was dat veel minder het geval, we zijn nu echt een team. En uiteindelijk viel alles op zijn plaats. Het was echter nog even spannend. De wedstrijd was al begonnen, maar ik was nog bezig met het oppompen van de ballen. Toen ik terug naar het veld liep, zag ik dat ze alweer aan het aftrappen waren. Wat bleek? FC Lisse had na 1 minuut al gescoord en ze hadden er geloof in! Gelukkig maakte Jooste van Dam al snel de 1-1, en na de 2-1 wist ik zeker dat die schaal van ons zou zijn!"

  Hoe groot was het feest gisteren?
  "Het was echt geweldig. Na het laatste fluitsignaal was de champagne van Friso na een minuutje al op. Daarna zijn we direct naar de kantine gegaan voor de huldiging, inclusief medailles en een schaal. Uiteindelijk stapten we met z'n allen op de platte kar. Helaas maar grappig genoeg ging die halverwege de Jacoba van Beierenweg kapot. Hedwig moest daardoor een andere trekker halen terwijl wij daar stonden. De avond hebben we met z'n allen afgesloten in de Welgelegen met een hapje en een drankje. Al met al was het een topdag!"