• In Voorhout zijn de afgelopen week veel coronabesmettingen gemeld bij basisscholieren. Dit heeft geleid tot onrust. Dit raakt ook de jeugdteams bij Foreholte.

  Foreholte houdt zich met betrekking tot deelname van spelers en trainers aan trainingen en wedstrijden aan de richtlijnen van de Rijksoverheid en de protocollen van KNVB/NOC-NSF.

  In het geval van een positieve test in je team is het verstandig om zo snel mogelijk, via de betrokkene, te schakelen met de GGD. Zij doen een bron- en contactonderzoek en zullen aangeven welke regels gelden voor contacten die voortkomen uit het bron- en contactonderzoek zoals de teamgenoten van de speler (bron veel gestelde vragen NOC-NSF).

  Over het algemeen verblijven sporters tijdens een wedstrijd of training niet meer dan 15 minuten binnen 1,5 meter van een andere persoon en ziet de GGD teamgenoten als 'overige niet nauwe contacten' (1). Deze spelers mogen in dat geval blijven deelnemen aan wedstrijden maar moeten hun gezondheidssituatie goed in de gaten houden en thuisblijven zodra een van de door de overheid genoemde klachten optreedt.

  Daarbij geldt: safety first, neem je verantwoordelijkheid! Als je dus weet dat iemand meer dan 15 minuten binnen 1,5 meter van de desbetreffende speler is geweest, dan geldt voor deze persoon het dringende advies in quarantaine te gaan voor de duur die de overheid voorschrijft.

  Trainingen en wedstrijden worden in principe niet afgelast vanwege een positieve test in het team. Dat gebeurt alleen als de GGD Foreholte daarom verzoekt naar aanleiding van clusteronderzoek. In dat geval zal Foreholte actie ondernemen en het desbetreffende team actief informeren.

   

  Bestuur Foreholte

   

  1) De definitie van overige niet nauwe contacten volgens de Rijksoverheid:

  U bent een overig contact als u langer dan 15 minuten op meer dan 1,5 meter in dezelfde ruimte was. Bijvoorbeeld op het werk of in de klas. U hoeft als overig contact niet in quarantaine. Maar laat u wel testen 5 dagen na het contact. U krijgt hiervoor een speciaal telefoonnummer van de GGD. (bron Rijksoverheid.nl)