• Op deze pagina houdt het bestuur van Foreholte haar leden, vrijwilligers en supporters op de hoogte van het laatste Corona-nieuws. Heeft u vragen? Neem dan contact op via info@foreholte.nl. Wij rekenen op ieders begrip en medewerking.  

 • UPDATE #11 (22 april - 16:17)


  Na de versoepelde maatregelen van het kabinet van afgelopen week (21/04) is er de afgelopen dagen veelvuldig en functioneel overleg geweest binnen Foreholte met als doel om zo snel mogelijk weer te kunnen gaan voetballen. In deze overleggen zijn alle richtlijnen van het RIVM, NOS*NSF en ook die van de gemeente Teylingen uitvoerig besproken.

  Dit heeft er toe geleidt dat we een protocol hebben gemaakt dat is goedgekeurd door de gemeente Teylingen. We kunnen weer gaan trainen per woensdag 29 april.

  We hebben een aangepast trainingsschema gemaakt dat hier is te vinden. Het ‘oude’ trainingsschema komt hiermee te vervallen.

  Wij verwachten:

  • Gezond verstand van kinderen, ouders en trainers.

  • Iedereen met verkoudheidsklachten zoals neusverkoudheid, loopneus, keelpijn, lichte hoest of verhoging tot 38 graden Celsius, blijft thuis. 

  • De trainingen worden gegeven door trainers die gezond zijn en zelf bereid zijn training te geven.

  • De spelers dienen zich thuis om te kleden en te douchen. Bovendien wordt er verwacht dat elke speler en trainer een eigen bidon met drinken bij zich heeft.

  • Tijdens de gehele training is er iemand aanwezig om alles in goede banen te leiden.

  • Ouders en verzorgers mogen onder geen enkele voorwaarde het sportpark op. Op het parkeerterrein zal een ‘kiss and ride’ worden ingericht. 

  • We verwachten kinderen 10 minuten voor aanvang van de training (niet eerder). Kinderen lopen zelf van het parkeerterrein naar het veld waar ze worden ontvangen door hun trainer. 

  • Alle fietsen worden geplaatst in de fietsenstallingen op het parkeerterrein.

  • Er zal een routing op het sportpark zijn, waar niemand vanaf mag wijken.

  • kleedkamer- en kantinegebouwen zijn afgesloten en niet toegankelijk. Er is dus ook geen toegang tot sanitaire voorzieningen. Ga voor de training thuis naar het toilet. 

  • Kinderen worden na afloop door de trainer naar het parkeerterrein gebracht. 

  • Ouders en verzorgers blijven achter de afzetting(en) van het sportpark. Zij kunnen voor het ophalen van de kinderen wachten op het parkeerterrein, waarbij vanzelfsprekend rekening wordt gehouden met onderlinge afstand van anderhalve meter.

  Ook niet leden kunnen meedoen, zij dienen zich wel vooraf aan te melden middels een mail naar: info@foreholte.nl. Met hierin je verzoek tot meetrainen, geboortedatum en mogelijk het team van je vriendje of vriendinnetje.

  Hierbij doen wij een beroep op de trainers, begeleiders en ook de ouders. Er volgen vanuit de club en trainers nog aanvullende instructies. Neem de regels ook met uw kind door. Benadruk vooral bij de groepering vanaf 13 jaar dat ten allen tijden de 1,5 meter regels gelden ook op weg naar de trainingen, tijdens de trainingen en op weg terug naar huis.

  Het is een eerste stap en laten we deze stap verstandig en met naleving van de regels en afspraken uitvoeren. Vanuit de gemeente zal controle plaatsvinden en uiteraard zullen wij dit zelf ook regelmatig doen. Volg de instructies. Wij wensen vooral een ieder die weer kan trainen heel veel plezier toe. Geniet ervan. Mocht je nog vragen hebben neem contact op met je trainer.

  Bestuur Foreholte

  Sportpark Elsgeest blijft gesloten voor iedereen buiten de door Foreholte georganiseerde trainingsmomenten. 

 • UPDATE #11 (22 april - 16:17)


  Vanavond hebben we als bestuur kennis genomen van de aangepaste maatregelen van het kabinet. In het verlengde van deze maatregelen is het voor jeugd vanaf 29 april weer toegestaan om georganiseerd en beheersbaar te gaan sporten. De toelichting van de KNVB vinden jullie hier.

  Er is aangegeven dat de gemeente bij het opstarten de regierol vertolkt. Wij gaan de komende dagen aan de slag om dit, op een veilige manier, voor alle betrokkenen te organiseren.

  Volledigheidshalve melden we dat de noodverordening t/m 28 april nog steeds van kracht is. De faciliteiten van Foreholte en de sportvelden op Sportpark Elsgeest mogen daarom niet worden gebruikt tot en met deze datum.   

  Wij vertrouwen erop dat iedereen zijn verantwoordelijkheid neemt om de (aangepaste) maatregelen van het kabinet te respecteren en op te volgen.

  Wij zijn blij dat er weer mogelijkheden zijn om te gaan voetballen, maar vragen iedereen even geduld te hebben om te zorgen dat wij dit ook veilig kunnen organiseren.

  Houd onze website en facebook in de gaten voor nadere berichtgeving.

  Bestuur Foreholte
  UPDATE #10 (1 april - 16:17)


  Foreholte blijft gesloten wegens coronavirus (update #10 – 31 maart 2020)


  Foreholte heeft op 13 maart jl. conform de richtlijnen van de KNVB wedstrijden, trainingen en andere activiteiten op en rond de sportvelden stilgelegd en de kantine en alle overige faciliteiten gesloten.

  Inmiddels zijn in de Gemeente Teylingen net als in rest van Nederland verregaande maatregelen genomen om situaties met veel mensen bij elkaar zoveel mogelijk te voorkomen.

  Middels een noodverordening zijn scholen, kinderopvang, sportclubs, sportvelden en horeca gelegenheden gesloten. Ook de faciliteiten van Foreholte en de sportvelden op Sportpark Elsgeest mogen daarom niet worden gebruikt. Vandaag (31-03) werd duidelijk dat de maatregelen minimaal tot en met 28 april zijn en dat er tot 1 juni geen evenementen georganiseerd mogen worden.

  We hebben reeds eerder gecommuniceerd dat de organisatie van de Jan Regeer Familiedag (21 mei) en de Foreholte Slotdag (13 juni) on hold stonden. Deze beide evenementen zijn met de kennis van nu definitief geannuleerd. Voor alle overige geplande evenementen houden we jullie op de hoogte.

  Met het oog op de vanavond door het kabinet aangekondigde maatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, heeft de KNVB helaas moeten besluiten dat de amateurvoetbalcompetities dit seizoen niet meer worden hervat. Omdat de competities dit seizoen niet meer worden hervat, is er besloten dat er dit seizoen geen eindstanden komen en er dus geen kampioenen, promovendi en degradanten zijn. Ook worden de bekercompetities niet uitgespeeld. Het volgende seizoen, 2020/2021, start iedereen weer in dezelfde klasse als bij de start van het huidige seizoen.

  Na 21 april als het kabinet met verdere informatie danwel aangepaste maatregelen komt zullen we jullie uiteraard zo spoedig mogelijk verder informeren. Onze doelstelling is om zodra dat weer veilig en volgens de regels mogelijk is het seizoen voetballend en met elkaar af te sluiten. De KNVB heeft dat ook in haar berichtgeving gecommuniceerd. We gaan deze plannen komende periode verder uitwerken.

  Wij vertrouwen erop dat alle leden van Foreholte hun verantwoordelijkheid nemen om fysiek sociale contacten zoveel mogelijk te vermijden. En let een beetje op elkaar!

  Bestuur Foreholte
  UPDATE #9 (21 maart - 09:58)


  Foreholte gesloten wegens coronavirus
  Foreholte heeft op 13 maart jl. conform de richtlijnen van de KNVB wedstrijden, trainingen en andere activiteiten op en rond de sportvelden stilgelegd en de kantine en alle overige faciliteiten gesloten.

  Inmiddels zijn in de Gemeente Teylingen net als in rest van Nederland verregaande maatregelen genomen om situaties met veel mensen bij elkaar zoveel mogelijk te voorkomen.

  Middels een noodverordening zijn scholen, kinderopvang, sportclubs, sportvelden en horeca gelegenheden gesloten. Ook de faciliteiten van Foreholte en de sportvelden op Sportpark Elsgeest mogen daarom niet worden gebruikt, vooralsnog tot 6 april.

  Wij vertrouwen erop dat alle leden van Foreholte hun verantwoordelijkheid nemen om sociale contacten zoveel mogelijk te vermijden.

  Bestuur Foreholte

   


  UPDATE #8 (16 maart - 10:27)


  Komende evenementen
  Het zijn bijzondere en uitzonderlijke tijden. Dat merken wij ook als vereniging. Foreholte volgt de richtlijnen van de KNVB: naast het stilleggen van de competitie tot en met 06 april adviseert de KNVB om ook GEEN trainingen, oefenduels en andere activiteiten op en rond de sportvelden te organiseren. Het Bestuur van Foreholte respecteert deze richtlijnen en volgt het advies om alle activiteiten af te lasten tot en met (minimaal) 06 april.

  In navolging van deze maatregelen betekent dat er een aantal georganiseerde activiteiten geen doorgang kunnen vinden. Tot nader order wordt er niet meer gebridged, gejast en gekeest. Daarnaast gaan de volgende activiteiten die gepland staan niet door.

  - Vrijdag 20 maart - Talentendag voor JO8 t/m JO12
  - Vrijdag 20 maart  - Businessclub: “samen scoren voor de Edwin van der Sar Foundation”
  - Zondag 29 maart - Edwin van der Sar Toernooi
  - Donderdag 02 april - Businessclub: Business Boost met Rico Verhoeven
  - Vrijdag 03 april - Businessclub: Bezoek Excelsior – Roda JC
  - Zaterdag 04 april - Vrienden van Foreholte: AZ – Vitesse
  - Zaterdag 11 april - Foreholte Quiz
  - Woensdag 22 april - Praalwagen steken voor het bloemencorso
  - Donderdag 23 april - Praalwagen steken voor het bloemencorso
  - Vrijdag 15 mei - Jubileumfeest “De Vrienden van Foreholte”
  - Zaterdag 13 juni - KNVB: Nationale Voetbaldag

  Helaas zal het Edwin van der Sar Toernooi dit jaar komen te vervallen alsmede ook het bloemencorso. Voor de andere evenementen gaan we kijken of we een alternatieve datum kunnen vinden. Wij zullen dit tijdig communiceren.

  Hoewel de Jan Regeer Familiedag (donderdag 21 mei), Foreholte Slotdag (zaterdag 13 juni) en het Caroline Dangerman Toernooi (zaterdag 20 juni) buiten de afgekondigde periode vallen, vinden wij het nu nog te vroeg om aan te geven of deze wel of niet doorgang zullen vinden en stellen we de voorbereidingen ‘on hold’. Daarnaast is het nu nog te vroeg om te bezien of de crisis gevolgen gaat hebben voor het jeugdkamp (19-25 juli).

  Vanzelfsprekend vinden wij het bijzonder spijtig dat we deze evenementen moeten annuleren en hopen gezamenlijk om tot een nieuwe invulling te komen. Wij danken de commissies en vrijwilligers voor de organisatie en zijn bijzonder trots op hun begrip voor dit besluit. 

  Bestuur Foreholte  UPDATE #7 (16 maart - 10:27)

  In overleg met de Gemeente Teylingen worden er vanavond geen kranten opgehaald door Foreholte. Graag het oud papier niet buiten zetten. Volgende datum is 20 april (onder voorbehoud).

  ▶️ Alternatief: Gemeentewerf en/of de papier containers bij supermarkten

 • Update #6 (16 maart)

  🎥 Foreholte gaat, geheel volgens de laatste richtlijn van de RIVM, dicht tot en met maandag 6 april.

  ▶️ Vragen? Info@foreholte.nl!

 • Update #5 (15 maart)

  🎥 Waarom zijn de genomen maatregelen, zoals het sluiten van het sportpark, nou eigenlijk nodig? NOS op 3 legt het uit in een heel duidelijk filmpje.

 • Update #4 (13 maart)

  Foreholte gesloten wegens coronavirus

  Foreholte volgt de richtlijnen van de KNVB: naast het stilleggen van de competitie tot en met 31 maart adviseert de KNVB om ook GEEN trainingen, oefenduels en andere activiteiten op en rond de sportvelden te organiseren.

  Het Bestuur van Foreholte heeft besloten deze richtlijnen te respecteren en volgt het advies om alle activiteiten af te lasten tot en met 31 maart.

  De kantine blijft vanaf nu tot nadere berichtgeving gesloten en van overige faciliteiten kan geen gebruik worden gemaakt.

  Wij vertrouwen erop dat iedereen zijn verantwoordelijkheid neemt om sociale contacten zoveel mogelijk te vermijden.

  Houd onze website en facebook in de gaten voor nadere berichtgeving.

  Bestuur Foreholte

 • Update #3 (12 maart)

  Ook het bestuur van Foreholte volgt de berichtgeving rondom het coronavirus. Er is op dit moment sprake van een aanscherping van de richtlijnen:

  - Geen training donderdag- en vrijdagavond
  - De kantine is t/m komend weekend gesloten
  - Alle wedstrijden t/m 31 maart afgelast

  Wij beraden ons op korte termijn over de adviezen van het RIVM en komen hierop zo spoedig mogelijk terug.

 • UPDATE #2 (10 maart)

  Ook het bestuur van Foreholte volgt de berichtgeving rondom het coronavirus. Er is op dit moment sprake van een aanscherping van de richtlijnen:

  Stop met handen schudden
  Handen wassen, hoesten en niezen in je elleboog, papieren zakdoekjes gebruiken, het blijft belangrijk. Daar is nu een maatregel bijgekomen. Sinds 9 maart wordt opgeroepen geen handen meer te schudden. Ook bij Foreholte zullen we deze instructie opvolgen. Dat betekent dat spelers, trainers en bestuursleden bij aanvang, afsluiting en rondom wedstrijden geen handen schudden van officials en (vertegenwoordigers van) tegenstanders.

  Uitzieken
  Ben je in een gebied geweest waar een grote uitbraak van het coronavirus is geconstateerd (bijvoorbeeld in Noord Italië) en heb je verkoudheidsklachten, blijf dan thuis uitzieken.

  Bronnen:
  https://www.rivm.nl/nieuws/actuele-informatie-over-coronavirus
  https://ggdhm.nl/thema-s/item/infectieziekten/nieuw-coronavirus

  Mocht de situatie veranderen, dan brengen wij u op de hoogte.

  Bestuur Foreholte

 • UPDATE #1 (2 maart)

  Het coronavirus breidt zich uit over steeds meer gebieden in de wereld. Gezien de recente ontwikkelen kunnen we ons voorstellen dat dit vragen oproept over wat Foreholte doet om onze leden te beschermen en gezond en veilig te kunnen laten sporten.

  Zowel de gemeente Teylingen als de GGD Hollands Midden staan in nauw contact met het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) en de GGD (Gemeentelijke Gezondheidsdienst) en de ministeries die met deze problematiek bezig zijn. Als vereniging volgen wij de lijn van de gemeente en de GGD als belangrijkste informatiebron als het gaat om de ontwikkeling van en maatregelen voor dit virus.

  Op de website van de GGD staan ook de te nemen maatregelen t.a.v. hygiëne. Mochten er vanuit de overheid maatregelen worden opgelegd die mogelijk ook het voetbal raken, dan laten wij dat zo spoedig mogelijk weten. 

  Zie voor actuele informatie over het coronavirus de website van het RIVM

  Het Bestuur van Foreholte volgt de berichtgeving over het Coronavirus nauwlettend. Eventueel te nemen maatregelen zullen wij baseren op aanwijzing van de (Rijks)overheid en de GGD.  Op het moment dat de situatie verandert zullen wij jullie via de website (en social media) op de hoogte brengen. 

  Bestuur Foreholte