• In de alles verzengende hoop dat we weer eens een gewoon seizoen tegemoet mogen gaan wordt deze eerste voorbeschouwing geschreven…

  ASC Oegstgeest eindelijk op de Elsgeest! In het (verre) verleden hebben we nog wel vriendschappelijk tegen de roodzwarte formatie gespeeld, maar heel serieus waren we daar nooit over. Tekenend daarvan was het feit dat ASC werd uitgenodigd om de wedstrijd te spelen tegen Foreholte waarin de kavel van de (kerst)Foreholte-veiling was opgenomen: wie het meeste bood op deze kavel stond in deze wedstrijd in de basis van Foreholte 1. Vervolgens wist de betreffende tegenpartij zich verzekerd van de tegenstand van 10 Foreholtenaren en 1 scheutige Voorhouter vanuit de krochten van de ‘lagere senioren’, dan wel een goedmoedige roodwitte dikzak met afgezakte kousen, waarvoor zijn vrienden eens flink in de buidel hadden getast. Ach ja, dat waren nog eens tijden. Niks aan de hand verder, handen schudden en met z’n allen (en dus ook ASC) ‘aan het bier’.

  Maar (ook die) tijden veranderen. De 5e (en 4e  bijna) klasse verdween in West 2 en nog meer, ASC voetbalde serieuzer en met meer ambitie en kwam zo twee jaar geleden in de 2e klasse. En dan wordt op 17 november 2019 de competitiewedstrijd ASC – Foreholte gespeeld. Dit is ‘different cook’, de mannen van trainer Bloemheuvel bereiden zich nadrukkelijk voor, maar komen op het hobbelige veld héél goed weg met een 2 – 2 resultaat, dankzij een laat doelpunt van Stan Spies. Het seizoen verloopt verder voor beide ploegen als ‘vleesch noch visch’ en na 8 maart 2020 maakt een dodelijk virus een einde aan al dit geploeter.

  Nu, anderhalf jaar later, zijn we weer terug en wat hebben we te verwachten? In de aanloop naar de competitiestart verloor ASC twee keer in de bekerpoule. Eerst waren onze vrienden uit Laakkwartier met 4 – 1 te sterk en afgelopen zondag greep zaterdag 1e klasser BVCB maar net de overwinning op sportpark Overveer, Alleen dat al zou ons moeten waarschuwen. Sterkhouders Ralph van Zandwijk en Jelle Schouten zijn er natuurlijk nog steeds bij evenals aanvoerder Sean Goebel. Goalgetter Ali Baroksay en Miro Acimovic zijn elders, maar Lars Valkx wordt genoemd als nieuwe sterke flankspeler.

  En ons eigen Foreholte dan? Nou, in de oefen-/bekerperiode viel het nog niet altijd mee. Afgelopen zaterdag werd Kagia, na een stroef begin, aan de kant geschoven, maar dat werd ook wel tijd. Trainer Bloemheuvel heeft genoeg keuze uit een brede selectie om een uitermate gretig Foreholte aan de start te brengen.

  Eindelijk, we beginnen weer! We zijn enorm benieuwd. Zondagmiddag 14.00 uur verzamelen we: liefhebbers, supporters uit Oegstgeest en Voorhout, lekker weer met z’n allen. Uit een bijzonder aardig interview deze week op Leidenamateurvoetbal begrepen we dat ‘zij’ niet het licht zullen uitdoen op de Elsgeest a.s. zondag. Aan ons de taak om ze ook zelfs maar niet op het idee te brengen om van gedachten te veranderen. Maar natuurlijk nog wel even gezellig nabeschouwen met een versnapering en Heracles – RKC op de schermen.

  Foreholte – ASC, aanvang 14.00 uur

  Wedstrijdsponsor