• ‘’Het was een heerlijke zondag op alle fronten,’’ zegt toernooidirecteur Jan-Erik van Kampen met een grote glimlach op het gezicht. En geef hem is ongelijk. Onder een strakblauwe hemel hadden spelers, coaches, scheidsrechters en toeschouwers zichtbaar plezier. Na felle, maar sportieve wedstrijden was het uiteindelijk FC Utrecht I die uit handen van Edwin van der Sar de beker voor de eindoverwinning in ontvangst mocht nemen.

    De zondag werd in aller vroegte afgetrapt door Rien, de vader van Edwin. Het betekende de start van de poulefase met 18 JO13-1 teams van 14 verenigingen, incluis vijf BVO’s Ajax, FC Volendam, FC Emmen, FC Utrecht en Sparta Rotterdam die met een lichting lager afreisde naar sportpark de Elsgeest. De eerste teams van FC Utrecht en Ajax wisten uiteindelijk de finale te bereiken. Na een remise moesten strafschoppen de beslissing brengen. En die bleken de Amsterdammers net iets minder te nemen dan hun rivaal uit de Domstad. De prijs voor beste keeper ging naar Joris Meeuwissen van FC Lisse.

    En zo kwam er tegen de klok van half drie een einde aan de vijftiende editie van het Edwin van der Sar Toernooi, met een uiterst tevreden toernooidirecteur tot besluit. ‘’Als je hoort dat teams niets liever dan volgend jaar willen terugkeren, dan doe je denk ik iets goed. Mijn dank gaat dan ook uit naar al die vrijwilligers die deze zondag mogelijk hebben gemaakt: van eigen scheidsrechters tot het kantinepersoneel, en van parkeerwachters tot de sponsoren. Iedereen die maar ook een handje heeft geholpen: DANK!’’

    Foto's volgen op onze Facebook-pagina