• 7 tegen 7: jazeker! De 'laatste' klonk weer

  13 jul 2021
 • Lekker aan het eind van dit seizoen nog even gewoon voetballen en dat is voor ons partijtje spelen. Maar daar gaat het toch om. Samen tegen een bal trappen om samen een doelpunt te maken. Maar ook genieten van de vele acties die daarnaast gemaakt worden om balbezit te houden. Wie durft het aan om de vele duels uit te vechten .. om niet echt te lachen .. om sommige dommigheden die weleens gemaakt worden. Enfin plezier in het spel heeft deze zondag zeker weer de hoofdmoot gevormd.

  Een periode hebben we veel van deze tijd op het veld gevuld met oefeningen – altijd met bal – en deze werden door Peter vakkundig in elkaar gezet. Soms nog een body training door Henk en daarna konden we tevreden naar huis.

  Maar nu weer gewoon voetballen. Partijtje spelen daar gaan we voor. Kunnen we weer nagaan hoeveel energie die partijtjes bij het 7 tegen 7 kosten … En de opkomst was groots 23 man waren naar de Elsgeest gekomen om dat spel weer te spelen. Dat we soms oude mannen zijn dat merken we vanzelf – aan het spel, aan het tempo, aan het reaktievermogen, aan de valtechnieken.

  We mogen weer voetballen tijdens (hopelijk na) deze rare tijd maar de omstandigheden zijn wel anders. De kantine is voorlopig dicht en douchen was al niet mogelijk. Maar dan nog volgt de regel: Mocht je toch de kiksen willen aantrekken dan kun je ze op veld 3 uittesten op kwaliteit.

  Ook aan dit seizoen komt een eind – en nu ook een goed eind vanwege de partijtjes die we nog hebben kunnen doen. En bij de laatste partij hoort dan dat degene die het laatste doelpunt maakt een trofee meekrijgt die hij volgend jaar weer moet inleveren !

  Zo kwamen de matadoren na de laatste ronde en het laatste doelpunt nog bijeen voor een gezellig samenzijn. De uitreiking van de beker werd gedaan door de nestor van het 7 tegen 7 Paul Jochems en zeker weer op zijn eigen manier. Zeer vermakelijk.

  Volgend seizoen gaan we uiteraard weer vrolijk verder. Deze keer wordt er van onze groep een team samengesteld dat mee gaat doen met de Foreholtecup.

  Zodoende zal het “gewone” 7 tegen 7 weer aanvangen op zondag 26 september. Tot dan en prettige vakantie.

  Wil je dergelijk fundamentele gebeurtenissen ook wel eens meemaken, dan ben je een zondag heel erg welkom op De Elsgeest.

  Zondag dd : 26 september 2021
  Vanaf 10.00 uur: warming up
  10.15 uur: DE WEDSTRIJDEN
  11.15 uur: op weg naar de rest van de zondag