• Eindelijk, we gaan weer beginnen ‘voor het echie’. Na de derde lockdown is het zondag de doorstart van het seizoen ’21-’22 en gaan we in een lange reeks door tot begin juni. Zelfs spelen we nog een keer doordeweeks in Reeuwijk-Dorp, maar daar staat tegenover dat we toch nog 2 zondagen vrij zijn omdat er dan geen tegenstander is, want die spelen allemaal tegen elkaar. Ja, zo gaat dat in een poule met een oneven aantal teams.

    En we kunnen gelijk aan de bak, want Pancratius uit Badhoevedorp is een geduchte tegenstander. Eenmaal eerder in deze eeuw speelden we tegen elkaar. In seizoen ’17-’18 haalden we precies 0 punten uit de twee duels. Uit werd nipt met 2 – 1 verloren en thuis was het wel een spannende wedstrijd, maar stond er toch na 90 minuten 0 – 3 op het elektronisch scorebord.

    Trainer Danny Hijzelendoorn en zijn ploeg hebben al een aantal jaar de ambitie om een stapje hoger te gaan. Gek genoeg lukt dat maar niet. In het eerder genoemde seizoen eindigde de ploeg een plaatsje hoger dan ons eigen Foreholte dat zich ternauwernood van de nacompetitie wist te redden. En ook in dit seizoen waren de verwachtingen hoog, maar was de start uiterst ongelukkig. Het herstel heeft op zich wel plaatsgevonden, maar de kopgroep op de ranglijst (HBC, DONK) is inmiddels uit het zicht verdwenen. Foreholte en Pancratius staan vooralsnog op een 5e en 6e plaats. Best wel aardig natuurlijk, maar ja, wij en zij willen en kunnen beter.

    Opletten is het zondag voor de makkelijk scorende aanvaller Bas van Pel. En over scorend vermogen gesproken… Pancratius beschikt inmiddels over Dave Hertog, topscoorder in West 1 in het seizoen ’19-’20 en ook dit seizoen is hij veelvuldig trefzeker. De (ook) rood-witte formatie draait verder om spelverdeler Ralf Fenne, goede voetballer met een prachtige (vrije) trap. Verdedigende middenvelder en routinier Dennis Dinkgreve is in dit laatste jaar aangesloten bij onze tegenstander.

    Wat er verder ook mag gebeuren, we gaan het zondag enorm vieren. Natuurlijk gaan we ‘voor de eerste punten ooit’ tegen Pancratius, maar wat een feest mag het weer worden. Kom op maar richting De Elsgeest, supporters uit Voorhout en Badhoevedorp! Lekker weer met z’n allen langs de lijn en op de tribune. En natuurlijk van tevoren, in de rust en zeker na afloop met een versnapering elkaar weer opnieuw ontmoeten.

    Foreholte – Pancratius, aanvang 14.30 uur

    Wedstrijdsponsor:

    Afbeelding met tekst, illustratie

Automatisch gegenereerde beschrijving     - ICT-Services B.V.

    Nou, dan zal het wel goedkomen!