• Op de fiets naar KDO (een voorbeschouwing)

    29 mrt 2022
  • (vroeger gingen we altijd op de fiets)

    Maar eerst…

    Mocht je de fietstocht naar De Kwakel toch ‘iets te ver’ vinden…

    De wedstrijd begint om 14.00 uur! Om precies 12.00 uur vertrekt de spelers-/supportersbus vanaf De Elsgeest. En zoals gewoonlijk: IEDEREEN MAG MEE (vol=vol). Verwachte terugkeer is 17.30 uur.

    De sponsor van deze bus is… Canto Projectinrichting

    Dan zal het wel goedkomen!

    Zo, is dat even lekker! Twee keer achter elkaar gewonnen! Was dat al eerder voorgekomen dit seizoen? Jazeker en toen was KDO daar zelfs onderdeel van. Oh, dan zal het wel goedkomen…

    Ho, ho, ho, mogen we dat optimisme een beetje temperen. De afgelopen jaren hebben we vijf keer tegen de ploeg uit De Kwakel gespeeld. En dat waren niet zomaar potjes! De allereerste keer (seizoen 17-18) werden we 4, voor ons geheel onverwacht, door een fris en fruitig KDO op onze eigen Elsgeest met name in de tweede helft van de mat gespeeld (1 – 3). De terugwedstrijd bleef op ‘hangen en wurgen’ steken op 1 – 1. Leuk hoor, zo’n nieuwe tegenstander uit West 1!

    In het seizoen daarop was er op het veld aan De Vuurlijn sprake van een heel spannende wedstrijd. KDO leek de beslissende 3 – 2 gescoord te hebben, maar de scheidsrechter van dienst besloot twee Kwakelaars in het laatste kwartier weg te sturen. Foreholte voetbalde in alle hectiek stoïcijns verder en ging met 3 – 4 van het veld. Na afloop vlogen de Kwakelse vonken, volkomen begrijpelijk, in het rond, maar een kwartier later zaten we met z’n allen het zondagvoetbal te vieren. Op de Elsgeest eindigde de wedstrijd in een 1 – 1, maar hadden zelfs Kwakelse supporters ‘de Voorhoutse winnende’ de doellijn zien passeren, maar ja, de doellijntechnologie hè… waar is die wanneer je ‘m nodig hebt? 😊. Verder niks aan de hand hoor!

    Dit jaar gingen we, na twee afgebroken seizoenen, elkaar weer ontmoeten in de competitie. Dat weerhield beide verenigingen er niet van om ook begin augustus gewoon een eerste oefenpotje tegen elkaar te spelen op een zinderend warm sportpark in De Kwakel. Met de Zuid-Europese stranden en kroegen nog in de voetbalbenen werd het 5 – 6 (of 6 – 7), maar ook nu kregen de Voorhouters tot verbazing van spelers, toeschouwers en een toevallig passerende hond zomaar twee penalty’s. Als aardigheidje werd de bal ook nog twee keer door de rood-witte formatie naar de Voorhoutse aanvallers gespeeld. Ja, we waren aan het oefenen hè!

    Op 31 oktober in het afgelopen jaar ontmoetten we elkaar op De Elsgeest. Foreholte en KDO waren de competitie niet bijzonder begonnen en tot opluchting van de Voorhoutse supporters stond er na 90 minuten een afgetekende 3 – 0 op het elektronisch scorebord. Nu gaan we zondag op weg voor de return. Afhankelijk van de doordeweekse wedstrijd van KDO bij Bloemendaal staat of KDO of Foreholte op de 7e plaats op de ranglijst. Derhalve zal de ander de 8e positie innemen. Kortom, kampioen zullen we wel niet meer worden, maar spannend wordt het gelukkig altijd! Komen dus! Hele leuke vereniging met dito mensen. Misschien gaat het daarna wel weer jaren duren…

    En dan ook nog…

    Het rondje naar De Kwakel vanuit Voorhout is van bijzondere kwaliteit. Heen via de bollenvelden, door de Venneperhout, oversteken met het veer Aalsmeer-Rijsenhout, langs de Westeinderplas en dan vanaf Vrouwentroost nog een kleinstukje naar het oosten tot aan het complex aan De Vuurlijn. Na afloop terug via het Jaagpad langs de Drecht op weg naar Leimuiden en dan via de Ringvaart terug richting De Elsgeest. Afgaand op de weersvoorspelling heb je 60 droge kilometers voor de wielen met een klein briesje uit het noordwesten en wellicht een klein zonnetje. 

    Nou, dat allemaal en ook nog een potje voetbal van onze helden tegen onze Kwakelse vrienden. Vertrekken om 11.30 uur vanaf de kantine. Terug? Ja, dat zien we dan wel weer. Het is inmiddels zomertijd!